syyskuu 09, 2020

Maalaa vanhasta taas kaunista!

Sipaisu maalia seiniin ja oviin on nopein ja vaivattomin tapa uudistaa kodin ilmettä ja  sisustusta. Voit tehdä sen saman myös kalusteille käyttämällä laadukasta kalustekalkkimaalia. Värien avulla teet suuriakin muutoksia edullisesti ja ihan itse. 

Teet kalustekalkkimaalin avulla tavanomaisesta kalusteesta vanhan ja tyylikkästi ikääntyneen - sopivan maalaisromanttiseen tai vintage tyyliseen kotiin. Onko tyylisi minimalistinen vai rouhean boheemi? Tee itse oman tyyliset kalusteesi kierrättämällä vanhat ja hyväkuntoiset puukalusteet -ideoi niihin uusi tyyli väreillä!

Käyttämällä mustaa tai neutraaleja sävyjä maalaat kalusteet moderniin, scandinaaviseen tai boho-tyyliseen sisustukseen. Ripaus kultaa?

Oletpa sitten aikeissa uudistaa vanhaa mäntylipastoa tai pöytää, kirjahyllyä tai kangaspäälysteistä tuolia, näillä oheilla uudistat yhden kalusteen tai koko kodin ilmeen uudeksi, kierrätät ja säästät - vanhojen kalusteiden uudelleen maalaus on todellinen ekoteko - aina ei tarvitse ostaa uutta.

 

Uudista käyttämällä kalustekalkkimaalia

1. Valitse sivelllin

Kalkkimaalauksessa lopputulokseen vaikuttaa siveltimen valita. Tietenkin voit käyttää mitä tahansa kotoa löytyvää, vanhaa sivellintä - mutta ovaalin muotoiset siveltimet ovat parhaita kalkkimaalin kanssa. Pyöristetty siveltimen pää on juuri täydellinen nostamaan kalkkimaalia. Tuuheaharjaksinen ovaali sivellin nopeuttaa maalaustyötäsi ja tekee projektista miellyttävän, kun siveltimellä pääsee vaivatta kaikkiin kalusteen nurkkiin ja koloihin. Sarjan käsinvalmistetut italialaiset siveltimet ovat harkittu sekoitus synteettistä ja luonnonharjasta, joiden avulla saat parhaan mahdollisen lopputuloksen kalustemaalausprojekteissasi.

2. Puhdista maalattava kaluste

Yksi kalkkimaalin eduista on, ettei monimutkaisia ja aikaavieviä valmisteluja tai pohjatöitä juuri tarvita. Kuitenkin on tärkeää, että maalaat vain puhdasta pintaa, joten aloita pyyhkimällä kaluste Sugar Soapilla, varsinkin jos kalusteessa on rasvaa, öljyä tai muuta pintalikaa. Jos kaluste on vain pölyinen, pyyhi pölyt pois nihkeällä liinalla. Nyt sinulla on puhdas pinta maalattavaksi ja maali tarttuu hyvin alustaansa ja se lisää kestävyyttä.

3. Hio ( tarvittaessa )

Joskus voit hypätä tämän vaiheen ohi. Tarkista kuitenkin onko pinnassa jotain lohkeavaa tai hilseilevää vanhaa maalia - ne kannattaa pyyhkäistä hiontapaperilla pois. Pintoja ei tarvitse hioa puupinnalle asti, vain muutaman minuutin kevyt karhennus usein riittää keskikarkealla hiontasienellä. Kiiltävät ja liukkaat pinnat, kuten metalli tai viillu, hyötyvät kevyestä pinnan karhennuksesta, maalille tulee näin hyvä tartuntapinta.

4. Sekoita maali

Jos avaat uuden maalipurkin, voit ravistaa sitä kevyesti ennen avaamista kannen ollessa suljettuna.  Avaa malipurkki siihen tarkoitetulla maalipurkin avaajalla, niin saat sen kauniisti suljettua. Sekoita kalustekalkkimaali huolellisesti ennen maalaustyön alkua.

5. Maalaa!

Kasta sivellin kevyesti ja vain vähän maaliin, niin ettei siitä valu maalia.

Jos haluat, voit kokeilla erilaisia maalaustekniikoita. Voit lisätä kalustekalkkimaaliin vettä: ohennetulla maalilla teet läpikuultavan maalipesun. Ohenna maali aina toiseen astiaan, ei suoraan maalipurkkiin.

Maalaa ohentamattomalla maalilla ja ovaalilla siveltimellä, niin saat sen kalkkimaalin tekstuurin ja ikääntyneen ilmeen.

'Dry Brush', kuivaharjaustekniikassa ei maalia ole siveltimessä juuri lainkaan. Maalaa kevyesti aloittaen vaikkapa reunoista ja kulmista. Lisää ilmettä ja tekstuuria saat, kun siveltimen vedot menevät ristiin rastiin pinnassa. Tässä tekniikassa ei lisätä vettä maaliin.

6. Anna ensimäisen kerroksen kuivua ja arvioi tarvitaanko toinen kerros

Riippuen siitä mikälaista lopputulosta tavoittelet, ehkä et tarvitse uutta kerrosta. Jos haluat pinnasta täysin tasaisen, kerroksia tarvitaan vähintään kaksi.

7. Vahaa kaluste

Lisää vaha täysin kuivaan pintaan käyttämällä vahasivellintä. Levitä vahaa runsaasti pintaan ja pyyhi ylimääräinen pois nukkaamattomalla liinalla. Vahan pitää imeytyä kalustemaalin läpi puupintaan, jotta se suojaa maalipintaa.

8. Tee kulutukset

Halusitko sen shabby chic ilmeen? Ota hiontapaperi tai hiontasieni ja kuluta maalipintaa haluamistasi kohdista - luonnollinen lopputulos tulee kun teet kulutukset sinne missä käyttörasitus on luonnostaankin kovaa, kuten reunat, kulmat ja vetimien kohdat. Hio maalipintaa niin vähän tai niin paljon kuin haluat - tässä tekniikassa ei ole sääntöjä. Lopuksi vahaa uudelleen, jotta kulutetut kohdat saavat suojapinnan.

Vaihtoehtoisia tapoja

  • Vanha kaluste voi piristyä pelkästään pienellä muutoksella. Kokelile lisätä upea metallisävy kalusteen listoihin, reunoille tai koristeleikkauksiin - joskus vähemmän on enemmän.
  • Haluatko lisää tekstuuria kalusteen pintaan? Lisää maalikerrosten väliin krakelointiaine ja saat hauskan halkeillun maalipinnan uuteenkin kalusteesen.
  • Trendikäs sabloonamalaus sopii kalusteisiin ja tekee varmasti kalusteestasi uniikin. Kokeile erilaisia kuvioita kaappien sisäseinään, laatikostojen sivuihin tai etulevuihin.

Miksi käyttäisin kalkkimaalia?

Etkö ole vielä kokeillut kalustekalkkimaaleja? Uskaltadu rohkeasti kokeilemaan ja valitse laadukas kalustekalkkimaali.

  • Säästät aikaa ja vaivaa, kun monimutkaisia pohjatöitä tai pohjustusaineita ei tarvita. Nopeasti valmistuva lopputulos sopii erityisesti nopeille maalareille, jotka eivät malta odottaa näkävänsä loppulosta!
  • Kalustetta ei tarvitse hioa puupintaan asti.
  • Kalustekalkkimaali sopii monelle pinnalle
  • Laadukkat kalustekalkkimaalit ovat myrkyttömiä, valmistettu ympäristöä huomioiden eikä niihin ole lisätty VOC-aineita tai muita myrkyllisiä ainesosia.
  • Kalkkimaalia käytettäessä voit kokeilla useita erilaisia kulutus - ja maalaustekniikoita

Käyttämällä laadukasta kalustekalkkimaalia kalustemaalauksessa säästät aikaa ja vaivaa tinkimättä kauniista lopputulosesta. Hankalinta kaikessa saattaa olla sävyn valinta! Parasta kalustemaalauksessa on, että voit käyttää kalkkimaalia mille puulaijille tahansa, lakatulle, lakkaamattomalle tai vaikkapa MDF-kalusteille.  - jopa metallille ja muoville. Halusitpa kalusteellesi sitten kauniin tasaisen pinnan tai vintage-tyyppisen kulutetun ja boheemin ilmeen, kaiken tämän voit tehdä helposti laadukkaalla kalustemaalaukseen tarkoitetulla kalustekalkkimaalilla.

Aloita rohkeasti kalustekalkkimaalilla

Chalk paint, laadukas kalustemaalaukseen tarkoitettu kalustekalkkimaali on salaisuus upeisiin uusiin tuunauksiin, remonttimaalauksiin ja ammattimaiseen kalustemaalaukseen.  Me Frenchic'llä valmistamme erilaisia sarjoja kalustemaalaukseen ja sisustusmaalaukseen tarkoitettuja laadukkaita kalkkimaaleja, useita kymmeniä valmiita sävyjä, sekä lisäksi krakeloitiin tarvittavaa krakelointiainetta, metallipigmenttijauheita, sabloonia, siveltimiä ja paljon muuta. Jos olet aloitettelija kalustemaalauksessa tai et ole aikaisemmin käyttänyt Frenchic Paint sarjan maaleja  - kokeile Lazy Range sarjan sävyjä, ihastut siihen varmasti!  Simply paint and go!

Käy katsomassa inspiroivia kuvia maalatuista Frenchic projekteista sarjan omalla FB-sivulla ja liity mukaan sisustusmaalausryhmään: 'Frenchic Paint Finland'