MIKSI MAALAISIN VINTAGE-KALUSTEEN?

  • 2 min lukuaika

Miksi maalaisin, kunnostaisin ja kierrättäisin vanhan vintagekalusteen?

Elämässä tulee hetkiä, jossa muutos on tervetullut. Muutos voi alkaa oman ympäristön, kodin ilmeen muutoksesta ja ympäristötietoisuuden lisääntymisestä. Vanhat kalusteet ovat usein uniikkeja yksilöitä, jotka ovat valmistettu kestävästi hyvälaatuisesta massiivipuusta.

Miksi et ottaisi tukevaa ja kaunista kalustetta uudelleen käyttöösi!?

  • Vintage-kaluste on monesti charmikas ja sielukas  - ja usein kalusteeseen liittyy jokin kiinnostava tarina.

  • Kalusteen kunnostus, maalaus ja pelastaminen kaatopaikalta on aina pieni ekoteko - aina ei tarvitse ostaa uutta.

  • Vanha kaluste antaa kiinnostavaa kerroksellisuutta sisustukseesi.

  • Vanhan kunnostaminen on usein paljonkin edullisempaa, kuin uuden ostaminen. Vertaa maalipurkin hintaa uuden kalusteen hintaan.

  • Kun kotisi muuttuu, voit muokata sisustustasi aina sopivaksi pienelläkin budjetilla, kun hankit kalusteet käytettyinä ja maalaat ne itse sopiviksi. Samalla voit laittaa vanhat kalusteesi kiertoon, joku varmasti tarvitsee niitä.

  • Käsillätekeminen on rentouttavaa ja palkitsevaa. Voimme esimerkillämme opettaa myös muille kädentaitoja ja arvostamaan kierrätystä. Luomalla jotain omaa, lisäämme kauneutta ja siten hyvinvointia ympärillämme.

Huonekalujen kierrättäminen eli vanhojen huonekalujen elvyttäminen ja uudelleenkäyttö on paitsi luova ja antoisa harrastus myös kestävä käytäntö, jolla on myönteinen vaikutus ympäristöön.

Kierrättämisestä voi tulla myös myönteinen elämäntapa ja -asenne, joka ulottuu moneen elämänalueeseen.

Sen sijaan, että osallistuisimme huonekalujen valmistuksen ja hävittämisen kiertokulkuun, voimme kalusteen maalauksen ja tuunauksen avulla vähentää jätettä, säästää resursseja ja antaa uuden elämän huonekaluille, jotka muuten päätyisivät kaatopaikoille.

Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme muutamia syitä siihen, miksi huonekalujen flippaaminen ja erilaiset DIY-projektit  ovat kestävä valinta ja miten se vastaa yhteistä tavoitettamme luoda vihreämpi tulevaisuus.


Vähennä jätettä ja kaatopaikkamaksuja

Huonekalujen maalaus ja kunnostus on tehokas ekoteko maailmassa, jossa jätehuoltohaasteet kasvavat.

Pelastamalla vanhoja ja laiminlyötyjä huonekaluja estämme niiden päätymisen ennenaikaisesti kaatopaikoille. Sen sijaan, että huonekalujen kunnostajat lisäisivät jätevirtaa, he loihtivat näille huonekaluille uuden elämän, pidentävät niiden käyttöikää ja vähentävät uusien huonekalujen tuotannon kysyntää.


Resurssien säästäminen

Huonekalujen valmistus kuluttaa merkittäviä määriä resursseja, kuten puuta, vettä ja energiaa. Käyttämällä uudelleen ja kunnostamalla olemassa olevia huonekaluja minimoimme raaka-aineiden tarpeen ja säästämme näin näitä arvokkaita resursseja. Valitsemalla huonekalujen kierrätyksen osallistut aktiivisesti maapallomme resurssien säästämiseen.

Energian ja hiilijalanjäljen vähentäminen

Uusien huonekalujen tuottaminen vaatii huomattavia energiapanoksia, mukaan lukien kuljetus, valmistusprosessit ja pakkaaminen. Valitsemalla huonekalujen flippauksen vähennät merkittävästi uusien huonekalujen valmistukseen liittyvää energia- ja hiilijalanjälkeä.

Tämä ympäristöystävällinen valinta auttaa osaltaan hillitsemään ilmastonmuutosta ja edistämään kestävämpää, ympäristötietoista tulevaisuutta.

Kiertotalouden edistäminen

Huonekalujen kierrättäminen ja uudelleen muokkaaminen noudattaa kiertotalouden periaatteita, joissa resurssit pidetään käytössä mahdollisimman pitkään.

Lineaarisen "ota-valmista-hävitä"-mallin sijaan käänteinen kalusteiden kierrätys perustuu kiertotalouslähestymistapaan pidentämällä huonekalujen elinkaarta.

Se kannustaa esineiden uudelleenkäyttöön, korjaamiseen ja muokkaamiseen, vähentää jätettä ja edistää kestäviä kulutustottumuksia.

Uniikkia ja ainutlaatuista muotoilua

Ympäristöhyötyjen lisäksi huonekalujen maalaus, tuunaus ja muokkaaminen mahdollistaa personoinnin ja ainutlaatuisten, ainutkertaisten kalusteiden ja kalustekokonaisuuksia luomisen.

Voit kokeilla erilaisia värejä, viimeistelyjä ja tekniikoita, jotka sopivat tyyliisi ja sisustukseesi. Tämä huonekalujen flippauksen näkökohta edistää yksilöllisyyttä ja irrottautuu massatuotetuista, tavanomaisista huonekaluvaihtoehdoista.

Jos kiinnostuit kierrätyssisustamisesta, voit lukea siitä lisää tästä Frenchic Blogista.

Maalaamalla saat juuri haluamasi sävyisiä kalusteita ja kalustekokonaisuuksia - sellaisia on lähes mahdotonta löytää valmiina uusien kalusteiden liikkeistä.

Voit tehdä itse luksusta ja valmistaa design-tyylisen kalusteen itse, murto-osalla design-kalusteen hinnasta.

Jos arvostat kädentaitoja  ja itse tehtyä, löydät samankaltaisia- ja henkisiä tekijöitä Frenchic-sarjan yhteisöistä.

Ota seurantaan Instagram ja TikTok ja liity mukaan FB-ryhmäämme. Pääset kurkistamaan kansainvälisiin koteihin ja puutarhoihin ja näet uusimmat ideat ja niksit ensimmäisten joukossa!

Voit lukea lisää arvoistamme täältä.

 Kierrätä, kaunista, sisusta ja uudista Frenchic-tyyliin.

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.