Maalit & siveltimet nyt kätevästi ja nopeasti kotiovelle!

kesäkuu 13, 2021

Oletko kierrätyssisustuksen ystävä?

Oma tyyli kodissa muuttuu, kehittyy, pelkistyy tai runsastuu – se elää ajassa kanssasi. Tärkeintä on, että viihdyt omassa kodissasi ja sisustat kalusteilla ja väreillä joista itse pidät – hittejä ja huteja saa tulla matkan aikana.

Kierrätyssisustus ja vanhat kalusteet on hieno tapa luoda tilaan tunnelmaa ja kerroksellisuutta, jossa second hand-kalusteilla on oma kiehtova tarinansa. Frenchic Paint –sarja sai alkunsa juuri vanhojen kalusteiden kunnostamisen intohimosta ja tavoitteesta edistää kierrätystä sekä itsetekemistä. Rakastamme erilaisia tyylejä, värejä, tunnelmallista ja rentoa runsautta sekä taitavia, innostuvia ja itsetekeviä asiakkaitamme!

Kierrätyssisustus blogi Frenchic Paint vahattu lipasto.

Kuva: mäntylipasto vahattu valkoisella Frenchic-vahalla

Jos rakastat värejä ja sinulla on kodissasi selkeä oma tyyli - on miltei mahdotonta löytää juuri oikean värisiä kalusteita mistään valmiina. Monesti kaluste on kaunis muotoinen ja käytännöllinenkin - ehjä ja tukeva, mutta niin väärän värinen! Onneksi itsetekeminen Frenchic-sarjan kanssa on edullista, helppoa ja turvallista kotona, ilman monimutkaisia työvaihteita ja työkaluja.

Tarvitset vain laadukasta Frenchic maalia ja pääset alkuun.

Kädentaidot ja itsetehdyt sisustustavarat ovat arvostettuja  - myös kalusteista voit muokata uudenlaiset, sinulle sopivammat. Voit kunnostaa, korjata, muokata, maalata tai vain arvostaa ja käyttää edelleen käytettyjä kalusteita ja sisustustavaroita - itsellesi tai jopa myyntiin. Vanha, puinen sänky voi olla käyttökelvoton ja siitä syystä tarjolla ilmaiseksi ensimmäiselle noutajalle, mutta kauniit ja ehjät sängynpäädyt ovat tarkkakatseiselle kierrättäjälle arvokasta sisustusmateriaalia.

Vanhat puukalusteet ovat tehty kestämään

Tukevat puukalusteet kestävät käyttöä ja aikaa paljon paremmin kuin nykyiset levykalusteet – käytetyn kalusteen hankinta onkin aina henkilökohtainen valinta, pieni ekoteko. Vanhassa kalusteessa kiehtoo usein myös sen mahdollinen tarina.

Vihreä vitriini astiakaappi Frenchic Paint Finland Victory Lane.

Kalusteen pintojen kaikki uurteet, naarmut ja kolot kertovat, että kaluste on ollut pidetty ja paljon käytetty. Täyspuinen kaluste kestää helposti sen sata vuotta – se kestää myös uudelleen maalaukset ja korjaukset. Voit aivan hyvin vaihtaa vetimet uusiin, mieleisiisi ja valita lempivärisi kalusteeseesi - on hienoa, että vanha kaluste on päätynyt kotiin, jossa sitä arvostetaan ja se pääsee jälleen käyttöön - sellaiseksihan se on aikanaan valmistettukin.

Vihreä vitriini astiakaappi Frenchic Paint Finland Victory Lane 1.

Kierrätyssisustus ei tarkoita tyylien sekamelskaa, vaan budjettiystävällistä tapaa toteuttaa oman kodin tyyli uniikisti ja persoonallisesti - värikkäästi tai harmonisesti. Voit keskittyä sisustamaan väreillä, muodoilla tai aikakaudella – Voit toteuttaa scandinaavisen sisustuksen tai metsästää upeita, täyspuisia maalaisromanttisia kalusteita – ja yleensä aina murto-osalla uusien hinnasta!

Valitse vain mistä aloitat

Käytetyn kalusteen pelastaminen on sekä trendikästä, että ympäristöystävällistä, mutta myös mukaansa tempaava harrastus ja intohimo! Mikä sen hauskempaa, kuin tehdä kauan etsitty ’löytö’ nettikirpputorilta ja jo hakumatkasta tulee osa kalusteen uutta tarinaa.   

Mattamusta Blackjack Frenchic Paint Finland.

Yhdistä vanhan kalusteen muutokseen luovasti muut kädentaitosi ja verhoile kangaspääliset uudelleen tai tee koristeeksi macramee-nyörit tai tupsut lipaston avaimeen tai maalaa itse kalusteeseen kauniit koristeet, aivan kuten ennenkin tehtiin.  Jos arvomaailmaasi sopii käytetyn rakastaminen & kierrätys sekä käsintehdyn arvostaminen, tulet varmasti pitämään myös Frenchic-sarjasta!

Mattamusta Blackjack Frenchic Paint Finland.

Käytetyn kalusteen ei tarvitse olla antiikkia tai erityinen, jotta voit sen maalata ja muuttaa oman tyyliseksi – voit tehdä niin melkein kaikille kalusteille ja sisustustavaroille. Syitä muutokseen voi olla esimerkiksi kellastuneet, vanhat mänty -tai puukalusteet, paneelit, tummat tai muuten tylsät kalusteet tai seinät, joihin haluat muutosta, väriä, vaaleutta, särmää.. Joskus vain tilkka maalia nykyiseen kalusteeseen, seinään tai keittiönkaapistoon pelastaa uuden hankinnalta. Ehkä haluat vain piristystä ja uutta väriä ympärillesi  - sekin on sallittua. Valitset vain kalusteen tai huoneen mistä aloitat!

Poimi parhaat tyyli-ideat ja yhdistele

Poimi sivuiltamme ja Fb-ryhmästämme  parhaat diy-ideat ja jalosta niistä vielä paremmat, itsellesi sopivat – Frenchic-ryhmissä taitavat ja innostuneet asiakkaamme  tarjoavat loputonta inspiraatiota  itsetekemiseen ja kierrätyssisustukseen värejä ja tekniikoita rohkeasti yhdistelemällä.

Sininen maalattu kaluste yöpöytä pikkukaappi Duckling Frenchic Paint maalisarja.

Asiakkaamme rakastavat Frenchic-sarjan kauniita sävyjä, joista löytyy juuri sopivat mihin tahansa sisustustyyliin. Puuteriset, mattapintaiset Frenchic-sävyt ihastuttavat – Sarjassa  on useita värisävyjä, jotka muistuttavat vanhoja mattapintaisia perinnesävyjä ja tästä syystä ne sopivat kauniisti sekä vanhoihin kalusteisiin, että vanhempiin rakennuksiin ja niiden henkeen.

Moderniin ja scandinaaviseen sekä boho-tyyliseen sisustukseen löydät myös Frenchic-sarjasta hohtavan, puhtaan valkoisen ’Dazzle Me!-sävyn, täydellisen mattamustan ’Blackjack’n sekä upeita neutraaleja ja maanläheisiä sävyjä.

Leikkisään ja värikkääseen, jopa retro-tyyliseen tai vintage-tyyliseen sisustamiseen löytyy oranssi, keltainen, vihreät, ruskeat ja suloiset pastelliset sävyt. Frenchic-sarjassa on yli 60 valmista sävyä.

Maalaustyylejä ja ideoita on paljon – voit maalata vaikkapa vain osan kalusteesta: miten olisi ryhdikkäät ja modernit mustat jalat vanhaan ruoka- tai sohvapöytään? Muun osan kalusteesta voit hioa puhtaalle kauniille puupinnalle – Tämän kaltaiseen diy-projektiin riittää vain pieni määrä maalia, lopputuloksena on kuitenkin upea ja tyylikäs kaluste – varmasti edullisemmin kuin liikkeestä. Valitse sävyksi esimerkiksi musta Loof, Lazy Range-sarjasta.

Voit tehdä saman käyttämällä puuterista vaaleanpunaista sävyä ’Dusky Blush’ All Fresco-sarjasta, pöydän ilme muuttuu täysin ja se sopisi vaikkapa maalaisromanttiseen ja vaaleaan sisustukseen.

Helppokäyttöiset tuotteemme sopivat myös vähemmän maalanneille – Maalausohjeista löytyy lisää niksejä ja vinkkejä tekemiseen. Voit lukea Blogeistamme lisää miten toteutat erilaisia maalaustekniikoita ja tyylejä kalusteiden maalauksessa. Ehkäpä sinultakin löytyy kotoa tai mökiltä se kellastunut mäntylipasto, joka vain odottaa uutta maalia – tähänkin projektiin löydät Frenchic-blogikirjoituksen.  

Ympäristötietoiset kuluttajat ja sisustajat ovat aidosti huolissaan maailman kulutusongelmasta ja luonnonvarojen käytöstä – hankkimalla käytettynä kalusteet ja sisustustavarat voi itse vaikuttaa omiin kulutustottumuksiisi ja ohjata niitä kestävämpään suuntaan suosimalla esimerkiksi juurikin kierrätettyjä kalusteita uusien sijasta.

Hot as Mustard maalattu lipasto Frenchic Paint Finland.

Kädentaidot ja itsetekeminen ovat myös Frenchic-asiakkaidemme arvoja – aina ei tarvitse ostaa uutta.

Hot as Mustard maalattu keltainen lipasto Frenchic Paint Finland.

Pienellä vaivannäöllä ja luovuudella saat vanhat kalusteet aivan uuden näköiseksi –  ’uudennäköisen’ ei tarvitse tarkoittaa ’tehdasuutta’ vaan uutta sinulle ja kotiisi.

Muuta vähän tai paljon

Kun olet päättänyt ottaa vanhan kalusteen käsittelyyn, aloita puhdistuksella. Puhdista kaluste perusteellisesti sisä- ja ulkopuolelta hellävaraisesti käsin vesipesulla. Käytä kalustepesuainetta, joka poistaa pinnoilta rasvat ja liat sekä mahdolliset nikotiinirasvat. ’Sugar Soap’ on vaahtoava ja tehokas kalustepesuaine (riittoisa tiiviste), jolla saat kalusteen helposti maalauskuntoon.  Pesussa kaluste myös raikastuu ja pääset tarkastelemaan puhdasta pintaa.

Kolhut ja naarmut ovat merkki kalusteen kestävyydestä ja paljosta käytöstä – voit rakastaa naarmuja ja niiden tarinoita ja antaa niiden jäädä kertomaan kalusteesta. Joskus riittää kun vaihdat uudet vetimet lipastoon tai lisäät modernit pinni-jalat vanhaan kirjakaappiin – uusi sisustustyyli tai huoneen muutos ei tarvitse olla kallis investointi. Onpa kalusteesi peritty, saatu tai kirppislöytö, voit ohjeillamme muuttaa kalusteen ilmettä niin vähän tai niin paljon kuin haluat.

Nougat lipasto maalisarja Frenchic Paint Finland.

Puhdas puupinta voi olla kaunis kaikkine sävyineen. Jos haluat jättää sen näkyviin, voit hoitaa puupintoja ja tasoja kalustevahoilla. Niitä löytyy eri sävyissä ja saat helposti uuden, modernin ilmeen pelkästään vahaamalla kalusteen, joko kokonaan tai vain osin. Frenchic-sarjan kalustevahat ovat mehiläisvahapohjaisia, pehmeitä ja myrkyttömiä luonnonvahoja.

Kun tyylisi muuttuu, voit myydä tai antaa kalusteen uudelleen eteenpäin seuraavaan rakastavaan kotiin – ehkä siellä kalusteen ilme muuttuu taas!

Tervetuloa mukaan ainutlaatuiseen Frenchic-ryhmään!

Asiakkaamme arvostavat Frenchic-tuotteiden myrkyttömyyttä sekä helppokäyttöisyyttä. Frenchic Paint –sarjan löytäneet kädentaitajat ja kotimaalarit arvostavat kalusteiden kierrätystä ja itsetekemistä – pyrimmekin  tarjoamaan laadukkaat tuotteet monipuoliseen tekemiseen. Testattu ja sertifioitu Frenchic-sarja onkin saanut arvostettuja palkintoja uudenlaisista tuotteistaan ja laatu vakuuttaa helposti sekä ammattilaisen, että kotimaalarin.

Sarjan omissa FB-ryhmissä pääset katsomaan kansainvälisiin ja kotimaisiin koteihin ja puutarhoihin – FB-ryhmämme on ainutlaatuinen ja aktiivinen paikka, jossa taitavat ja innostuneet kotimaalarit ja ammattilaiset voivat esitellä omia kalustelöytöjään,  diy-ideoitaan ja Frenchic-toteutuksiaan!

Innostu itsetekemisestä Frenchic sarjan kanssa.

Tule mukaan ryhmään katsomaan mikä on nyt IN sisustusmaalauksessa, mitä ovat ’Color Block’it tai kuinka teet hauskan ja näyttävän kranssin puutarhaan vanhasta pyörän vanteesta! Onko sinulla ystävä, joka rakastaa kierrätystä, itsetekemistä, sisustamista tai remontointia? Kerro hänelle Frenchic’stä ja kutsu hänetkin ryhmään mukaan!

– Tervetuloa mukaan!