Interiörens färger i barnrummet

  • 6 Min. lästid

Vilka är de bästa neutrala nyanserna för ett barnrum?

Om du har bestämt dig för att du inte nödvändigtvis vill gå med traditionellt rosa eller pastellblått, är du inte ensam. Allt fler föräldrar tar samma grepp i barnrum som i resten av hemmet och väljer neutral inredning – tänk lugna, rogivande och mjuka toner.

Naturligtvis handlar inredning inte bara om fyra väggar, utan också om möbler. En enhetlig och färdig look tar hänsyn till hur saker och ting sätts ihop, från väggar, dörrar och golvlister till alla möbler. Kombinera den vackra tapeten med den andningsbara franska väggfärgsnyansen och glöm de där helt vita väggarna!

När man inreder ett barnrum kan det vara så att de gamla familjemöblerna räcker för att dekorera ett enskilt rum.

En målad möbel – en gammal byrå eller till och med en bokhylla – ger möbeln ett nytt liv – och ett nytt syfte eller mening och därmed får möbeln en ny historia.

Vill du prova en neutral look i barnens sovrum och samtidigt se till att du använder säkra färger? Följande är ett urval av de bästa barnrummets nyanser och olika sätt att styla dem.

Vilka nyanser är neutrala?

Neutral hänvisar till alla nyanser som inte har någon färg eller mättnad. Populära alternativ inkluderar vit, beige, kräm, brunaktig och grå, och nyanser av svart och brunt faller också under detta koncept.

Nära neutrala färger finns lågpigmenterade nyanser, som salviagrönt och blekt lila. Dessa nyanser faller ofta under samma term eftersom de smälter in i bakgrunden och inte drar till sig uppmärksamhet.

En av de bästa sakerna med neutrala barnrumsnyanser är att de är lätta att kombinera. Om du har problem med att kombinera färger när du designar din heminredning, är neutrala färger nästan säkert något för dig.

Att kombinera nyanser av brunaktigt, beige och kräm är ett idiotsäkert sätt att få den lugna färgpalett du drömmer om.

Att välja neutrala färgfärger till barnrummet är inte bara stilrent, utan också praktiskt, dessutom är neutrala färger ett tidlöst val för ett mångsidigt utrymme som kan anpassas i framtiden med små förändringar.

Neutrala barnrumstoner

Bra! Du väljer säkra franska färger: Alla franska färger har ett minimalt VOC-innehåll, är nästan luktfria och innehåller inga dolda skadliga ämnen.

Detta garanterar att de är säkra att använda vid målning, även barnleksaker – och att de är perfekta för att förnya möbler och väggar i Barnrummet. Franska färger har beviljats ​​det europeiska "Toy Safe"-certifikatet: EN71:3, så de är säkra att måla även barnleksaker

Praktisk och tvättbar fransk väggfärg

Vår väggfärg har tilldelats en ISO11998 klass 1 våtgnidningsklassning för tvättbarhet. Detta kombineras med en mycket matt, ultramatt finish, imponerande hållbarhet och fantastiska färger.

Om du letar efter en väggfärg som verkligen går att tvätta, prova det franska sortimentet själv - du kommer inte att bli besviken! Vi kan också stolt tillägga att det inte finns någon väggfärg av samma kvalitet och ultramatta yta i Finland som nyanserna i Frenchic-serien !


Här är ett urval av våra favoritnyanser:

Vita, benvita och krämfärgade nyanser

För möbler, dörrar och lister: Dazzle Me! är en ren, skimrande vit och modern nyans som livar upp alla mörka eller dystra utrymmen – eller välj Wedding Cake för en mjuk vit nyans. Den är perfekt för mindre barnrum med ljusa och luftiga nyanser av vitt och ljust beige och andra mycket ljusa färger som Crystal Blue eller Moon Whispers .

Det är något sött, rent och nostalgiskt med en traditionell spjälsäng målad vit. Det fina med vitt är att det går att kombinera med nästan vilken annan färg som helst.

Den klassiska krämfärgen är kungen av neutrala nyanser som smälter in i sin omgivning och skapar en fängslande, daggfri estetik på samma gång. Ett annat bra val för mörka eller små barnrum är Cream Dream eller Parchment , som säkerligen kommer att lätta upp utrymmet.

Väggfärgsskärm till barnrummet

Glöm det där hörnet av målarvitt och välj en vacker nyans till väggen - Prova den mjuka Yorkshire Rose- nyansen i ett vintage-traditionellt barnrum bredvid den krämmönstrade tapeten. Eller mot panelerna i beige eller andra återhållsamma färger, som vårgröna Green With Envy eller de varma laxtonade Sweetcheeks . Den passar också mer moderna rum med flödande linnegardiner och korgar fulla med mjuka leksaker.

Grå färg i barnrummet

City Slicker är en mellangrå nyans som är perfekt för djur- eller safariinspirerad inredning och är precis tillräckligt ljus för ett barns rum.

Låt inte spjälsängen se för "seriös ut", lägg till en drömsk krämkapell och en himmelsinspirerad mobil med moln, månar och stjärnor.

Swanky Pants är lite ljusare än den förra, en stilren gustaviansk grå, som ger en touch av tidlöshet och silverglänsande magi till ett neutralt barnrum. Prova den inspirerad av den förtrollade skogen eller himlen genom att måla spjälsängen och skötbordet.

Bunnikins är förstahandsvalet för att dekorera med grå väggfärg. Den mjuka bruna undertonen i denna nyans är helt enkelt fantastisk.

Tänk om du vill att färgskalan ska vara i topp med trenderna? Då väljer du Shush, en grå nyans med en rökig, grön grundfärg.

Du kan sedan lägga till intresse med silverkantade dekorativa tapeter eller ett iögonfallande stencilmönster. Du kan liva upp inredningen med de mest färgstarka tillbehören eller hålla tillbaka den när den används tillsammans med nyanser av vitt.

Bruna och beige nyanser i barnrummet

Ge väggarna i bebisens sovrum en stor björnkram med Moleskin - i en mjuk kakao nyans. Den är perfekt för skogsmarker eller vilda djur och kan kombineras med ljusare nyanser av brunt och taupe för en mer abstrakt design.

Djupa nyanser kan vara ganska dramatiska, så du kan också använda dessa nyanser i enskilda möbler, som en spjälsäng, leksakshyllor eller en bok eller garderob.

Pampas väggfärg är en ljusbeige som ser drömmande ut i en strand- eller kustinspirerad design. Pampas-nyansen finns även i Trim Paint-serien , så du kan även använda den på möbler för att avsluta rummet.

Alternativt kan du använda den med naturliga, drivvedsinspirerade dekorelement, och kom ihåg att använda andra nyanser av brunt, taupe och greige för att göra hela utseendet tilltalande för ögat.

Svart färg i barnrummet

Använd Blackjack , den djärvaste av de neutrala tonerna, om du vill ha minimalism som fortfarande är iögonfallande.

Denna speciella nyans är en äkta svart som hjälper till att skapa hållning och fantastiska avgränsningar i skandinaviska och japanska interiörer när den används på möbler eller andra detaljer som dörrlister, golvlister eller bara detaljer i ett rum som en pall eller stol.

Håll dig strikt till svartvitt om du vill ha ett edgy, lekfullt och modernt svartvitt barnrum.

Överväg Black Forest , om du vill ha en svart nyans med en atmosfärisk grön ton.

Alternativt kan du välja den blåaktiga och djupgråa Smudge- nyansen som är ett mjukare sätt att ta över trendiga interiörer i barnrum. Du kan också använda nästan neutrala nyanser som knappt rosa och taupe för att ge mer värme.

Nästan neutrala toner

Det bästa med franska nyanser är deras kompatibilitet - de pudriga nyanserna smälter vackert med varandra i många stilar.

Wise Old Sage är en nästan neutral färg med mycket att erbjuda, perfekt för att lägga till mjuka, diskreta gröna nyanser till naturinspirerade mönster.

Den gråaktiga, blekgröna är perfekt om du vill använda en neutral nyans men inte vill ge upp pigmentet helt. Använd den i spjälsängen eller om du vill lägga till en lugnande färg. Grönt förknippas med känslor av lugn, vila och trygghet, så vad kan vara ett bättre val för ett barnrum?

Ducky finns i både vägg- och Trim Paint-serien. En klassisk engelsk nyans, ankägg är ett bra alternativ för dem som vill hålla saker fräscha. Den passar för ett barnrum med hav- eller vattentema, där den subtila färgen kan få liv mot en ren vit bakgrund eller tapeter med havstema.

Mer om de bästa neutrala färgerna för barnrum

Vill du se fler nyanser som passar ett barnrum? Vi har ett komplett sortiment av slitstarka nyanser för väggar, träslöjd och möbler. Alla franska färger är säkra för barnmöbler och leksaker. Om du målar själv finns det även penslar för att säkerställa en perfekt finish. Om målningsarbetet utförs med spruta är alla Frenchic-serier lämpliga för spraymålning.

Kombinera neutrala färger med lite färg från våra godisfärger

Att måla om vintagemöbler vackert är ett underbart sätt att återvinna och få en intressant barnrumsinredning. För slitstarka ytor, som en barnstol, kan du välja en fräsch ny nyans som passar din köksinredning, eller så kan du göra barnstolen till en vacker färgklick.

Här kan du enkelt bläddra bland alla franska nyanser . Du kan välja en nyans från vilken serie som helst för inredningsmöblerna!

Målningsanvisningar hittar du här .

Sök efter produkter, blogginlägg osv.