FRENCHIC WAX & PAINT - HACK

  • 2 Min. lästid

Ljus "ekyta" utan slipning för mörka stockbalkar!

Ja! Frenchic Beam Hack eller Wax & Paint-teknologin utvecklades ursprungligen för att skapa ett ljus ekutseende på mörka takbjälkar med franska produkter.

Så här gör du:

Ytan målas först med Lazy Range Crème de la Crème och sedan appliceras Browning Wax.

Fransk vax- och färgteknik.

Denna enkla teknik möjliggör en fullständig omvandling av mörka, betsade eller tidigare målade balkar utan dyr, rörig och tidskrävande borttagning eller sandblästring.

Denna vax & målarteknik är mest effektiv på ytor med textur (som gamla stockytor brukar vara) vilket Ruskea Vaha framhåller och definierar då vaxet samlas i ytstrukturens spår och spår. Detta skapar en naturlig träeffekt. Våra videor på Instagram och TikTok visar några sätt att skapa textur, kolla in det för att få ut det mesta av denna look.

Eftersom takbjälkar i allmänhet inte är benägna att slitas sönder kan vaxet appliceras ganska frikostigt, vilket understryker den tonade träeffekten.

Ljus upp stockytan med den franska tekniken.

Hur är det med andra ytor än stockar?

Med tiden har kunderna börjat prova samma metod även i andra områden runt hemmet. Detta inkluderar alla typer av interiöra trädelar - dörrar, fönsterbrädor och till och med räcken.

Att använda vax- och färgtekniken för att skapa en naturlig eklook på sådana ytor, som ofta är släta, är dock en annan process än vanlig målning och kräver lite mer tid och ansträngning. Sedan behövs en pensel eller liknande för efterbehandling som används för att dra in träets ådring eller önskad rand i vaxytan, om du ska göra en yta av typen Pottery Barn.

Dessutom kommer det sannolikt att krävas regelbundet underhåll över tid, särskilt i områden och ytor med hårt slitage.

Vi rekommenderar att prova på en liten yta först – innan ett större projekt, så att du kan se vad slutresultatet blir på den yta du har valt med den teknik du har valt.

Vax på vax av

När du använder vax är det bäst att applicera det i flera tunna lager med en vaxborste, låt vaxet torka helt innan du applicerar nästa lager.

Vaxlager som är för tjocka torkar aldrig och förblir klibbiga. Så gör önskad nyans och yta med flera tunna lager istället för ett tjockt lager.

Mellan varje lager torkas överflödigt vax bort (lätt polerat): vax på - vax bort.

När du nått den nyans du önskar polera till sist ytan med en kraftig roterande rörelse med en luddfri trasa.

Liksom färg har vax också en viss härdningstid under vilken det härdar.

Du kan hitta fler instruktioner om mångsidig användning av franska vaxer här.

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.