Color Drenching: Den mest färgstarka vurmen inom inredning!

  • 6 Min. lästid

Color Drenching: Den mest färgstarka vurmen inom inredning!

Vad är Color Drenching?

Vågar du erkänna färg?

Color Drenching är den senaste inredningsstilen som innehåller mycket färg!

'Doppa i färg' betyder helt enkelt att allt i utrymmet är doppat i samma ton eller uppsättning toner: väggar, trädelar, tak och till och med radiatorer eller möbler och små föremål. Det har blivit mer och mer populärt på senare tid, men den här dekorationsstilen är inte på något sätt en övergående trend.

Välkommen till den senaste trenden inom inredningsvärlden: färgdränkande!

Bildväggar Schwarzwald.

Detta djärva och verkligt spektakulära sätt att färglägga hemmet har fångat hjärtan hos alla färgälskande dekoratörer, djärva designers och artister och Instagram-influenser. Inte konstigt! Du kan verkligen känna igen färg i denna stil!

Men vad gör färgdränkning så speciell? Låt oss dyka djupare in i lagunen av nyanser och se hur du kan ta in denna inredningsstil i ditt eget hem.

Hur gör jag Color Drenching-stilen?

Färgdränkning innebär omfattande användning av färg. I praktiken betyder det att en färg eller uppsättning nyanser tar över hela rummet – väggar, tak, lister och till och med möbler. Taket är den femte väggen, så se till att inkludera det i denna stil!

Färgdränkning är ett djärvt och riktigt dramatiskt sätt att föra djup och personlighet till ett utrymme. Föreställ dig att du sitter i ett vardagsrum helt insvept i vackert smaragdgrönt - du kommer definitivt att känna dig som kunglighet! Men läs vidare, vi ska berätta hur du kan uppnå denna stil med ljusa nyanser också.

Vågar du? Varför välja Color Drenching?

På bilden är svart väggfärg Black Tie.

Bilden visar svart väggfärg Black Tie på väggar, tak och trägolv i sovrummet.

Först och främst skapar färgdränkning en enhetlig och överraskande harmonisk look. Stämningen är beroende av tonens samspel.

Starka färger skapar ett boliknande utrymme och de är särskilt lämpliga för utrymmen där du tillbringar längre tid, som ett sovrum eller vardagsrum. Även om färgerna går att välja från den starka änden och det finns mycket färg så är det ändå tilltalande för ögat. Så harmoni i inredning betyder aldrig bara färglösa eller bara ljusa nyanser. Harmoni kommer från harmonin mellan toner och balansen mellan former. Harmoni är en helhet, inte bara en ton.

Tänk till exempel på en restaurang som är målad mörk och stämningsfull. Det finns definitivt en mysig och kvardröjande atmosfär utan att känna sig förhastad. Företag: restauranger och designhotell har använt denna dekorationsmetod under lång tid i färgschemat för affärslokaler.

Överraskande nog hjälper det små utrymmen att se större ut och gör stora utrymmen mer intima. Här kommer vi tillbaka till grunderna för färgdesign: du skapar atmosfären med färger! Så om du älskar färger vet du med säkerhet att det är nästan omöjligt att hitta möbler färdiga i din favoritfärg och som passar din personliga stil! Det är därför vi dekoratörer använder färger för att göra dem lämpliga själva, genom att måla och återvinna det gamla!

Denna trend är det perfekta sättet att uttrycka din egen personlighet och skapa ett hem som inte bara följer trenderna, utan också är helt unikt, precis som du.


Välj rätt färg och stämningen kommer till liv

Valet av färg är nyckeln till färgdränkning. Du vill hitta en nyans som resonerar med dig och fungerar bra i utrymmet. Vilken typ av atmosfär siktar du på?

Djupa nyanser som marinblått, marinblått, petrol, turkos, vinrött eller skogsgrönt är populära val, men var inte rädd för att djärvt experimentera med din egen favoritfärg! Om du inte är säker på vilken färg som passar dig bäst, beställ en färganalys och gör provmålningar innan du fattar ett slutgiltigt beslut. Allt beror på färgen nu!

Tips för färgdränkning

1. **Börja smått:** Om tanken på att doppa ett helt rum i en nyans verkar skrämmande, prova det först i ett lite mindre utrymme, som en hall eller ett gästtoalett. Börja till exempel med att måla radiatorn i samma nyans som väggen. Genom att måla skiljedörrar och lister så att de matchar färgen på väggarna, bort från vitt. Du hittar även inspirerande exempel på dessa i vår FB-grupp. Allt börjar med valet av ton.

2. **Välj rätt färger:** Använd högkvalitativa färger och undvik ytor som är för blanka, eftersom de kan göra utrymmet rastlöst. En sammetslen ultramatt yta fungerar ofta bäst. Allt börjar med att välja en nyans som passar din stil.

3. **Markera detaljerna:** Du kan lägga till kontrast och djup genom att framhäva texturen och formerna på möbler och dekorativa föremål. I den här stilen kan du ha kul med färger och måla alla sorters föremål för att matcha ditt nya färgschema: ramar, krukor, klockor, vaser....om du vill se alla konstiga saker som våra kunder har målat, ta en titta på vår FB-grupp så får du se målade brödrostar, vattenkokare, mikrovågsugnar, parasoller, rullgardiner ... Om det står kvar går det att måla - Ingenting är säkert i den här stilen!

4. **Glöm inte belysningen:** Bra belysning är nyckeln. Det mjuka, varma ljuset framhäver färgens djup och skapar en inbjudande atmosfär. Många ljuskällor som ger indirekt ljus är ett bättre alternativ än ett starkt allmänljus.


Ljusa nyanser är din grej

Prova samma sak i ditt hem med ljusa nyanser av kräm och benvit . När du målar allt i samma ton skapar du lugna utrymmen. Du slipper kontraster och gränser med till exempel vitt.

I ett utrymme i färgdränkande stil passerar ögat lugnt över ytorna i utrymmet, vilket skapar en lugn och fridfull atmosfär. Suck.

Vad sägs om lite mer färg? Oroa dig inte, du kan också göra den här stilen med pastellfärgade, sockervaddsnyanser! Ta en aning om svensk inredning, gör din egen villa i ljusa nyanser: Rosy Dusk , Wise Old Sage, Eye Candy...

Kolla även in dessa nyanser: Sweetcheeks, Pinky, Pampas, Breezing, Little Ducky.

Eller är ditt drömhus i Italien eller ett fritidshus i Grekland? Så du tror på kraften i turkos! Upptäck våra medelhavsturkoser och fantastiska blues : Santorini, Beach Hut, Anquilla, Village Fayre, Little Ducky, Kiss Me Sloely, Ol' Blue Eyes, Nötknäpparen...

Välj beige eller naken

Att använda en ljus eller medium nyans i hela utrymmet kan bidra till att rummet känns större och luftigare genom att gränsen mellan väggarna och taket suddas ut när du målar allt i samma nyans - att använda ljusa nyanser mjukar upp atmosfären i rummet och gör även små utrymmen känns större. Denna stil fungerar även i boho-stil och neutralt inredda barnrum .

Upptäck bruna och beige färger.

Mod och kreativitet

Färgdränkning är det perfekta sättet att föra in mod och kreativitet i ditt hem. Oavsett om du är en ivrig inredare och hemrenoverare, en ombyggnation och kreativ typ eller en Instagram-influencer, erbjuder denna stil oändliga möjligheter. Använd kvalitetsmaterial och ha kul i processen.

Color Drenching och sociala medier

Color drenching är en lottovinst för Instagram influencers! Föreställ dig ett perfekt färgkodat rum, eller till och med ett helt hem, där varje hörn är Instagram-värdig. Kanske följer du redan sådana konton själv.

Inte bara följare, utan även media, som ständigt letar efter intressanta hem att presentera, intresserar sig snabbt för det djärvt målade utrymmet. Så om du vill ha ditt hem i en tidning är denna stil ett garanterat sätt till inredning och hemtidningar, kanske till och med internationella!

Unika och utöver det vanliga, speciella och färgglada interiörer är den perfekta bakgrunden för att förnya ditt Instagramkonto och hitta nya följare. Färgerna väcker ständig beundran och frågor och du får interagera autentiskt med dina följare.

En bra färg i ditt hem kan vara ett varumärke på sociala medier som du blir igenkänd och ihågkommen av. Den starka färgen är den perfekta fotobakgrunden när du skapar ett inredningskonto.

Se till att använda hashtags som #frenchicmaali, #frenchicpaintfinland, #ColourDrenching, #HomeDecor och #InteriorDesign och dela din process steg för steg med dina följare. På det här sättet kan du inspirera andra och öka din efterföljare.

Humor ingår

Kom ihåg att dekoration och användning av färger inte behöver vara särskilt seriöst arbete. Om något går fel kan det vara själva berättelsen som får dina följare att skratta och engagera dig ännu mer. Kanske din hund bestämt sig för att hjälpa till med målning och nu har du en - lite blå hund? Ingen fara, det kommer bara att bli en rolig uppdatering!

Agera nu!

Vad väntar du på? Plocka upp en pensel, välj din favoritfärg från vår hemsida och starta dina fantastiska färgdränkningsprojekt. Och glöm inte att dela slutresultatet på sociala medier – vi vill alla se hur vackert och unikt ditt hem är! Börja med att måla den gulnade vita radiatorn i samma nyans som väggen.

Börja planera och se alla underbara franska nyanser här på en gång.

Sök efter produkter, blogginlägg osv.