VOINKO MAALATA PUISET PUUTARHAKALUSTEENI?

  • 2 min lukuaika

UKK: Voinko maalata puiset puutarhakalusteet?


Tärkeimmät Usein Kysytyt Kysymykset vastauksineen:

  •     Voit maalata puiset puutarhakalusteet, kunhan ne ovat hyvässä kunnossa.
  •     Käytä säänkestävää, kestävää maalia.
  •     Puhdista ja hio ennen aloittamista.
  •     Maalaa lämpimällä, kuivalla säällä, mutta älä suorassa auringonvalossa.
  •     Maalaa vain sellaisia kalusteita, joita voit säilyttää talven ajan säältä suojassa

 Kuinka maalaan puutarhakalusteet?

Voinko maalata puiset puutarhakalusteet?

Kyllä, kunhan ne ovat hyvässä kunnossa!

Muista vain käyttää maalia, joka on helppo levittää, säänkestävä ja kestävä. Frenchic'n Al Fresco Inside/Outside -maalivalikoima on ihanteellinen, koska se on suunniteltu ulkokäyttöön. Se on myös EN 71-3 -sertifioitu turvalliseksi lasten leluille.

Millaisia pihakalusteita ei voi maalata?

Älä yritä maalata huonekaluja, jotka eivät ole sopivassa kunnossa - esimerkiksi jos niiden pinta on auringon vaikutuksesta pahasti pilaantunut tai puuosat ovat kovin vanhoja, uurteisia, lahoja ja haperoita.

Puisia puutarhakalusteita, joita on käsitelty säännöllisesti öljypohjaisilla suoja-aineilla, voi myös olla haastavaa maalata. Samoin voi olla uusi, ehjä teak. Puun sisältämät öljyt vaikeuttavat maalin tarttumista tehokkaasti, joten ole aina erityisen huolellinen sekä esikäsittelyssä, että maalin levityksessä.

Maalaa vain sellaisia kalusteita, joita voit säilyttää talven ajan säältä suojassa.

Valmistele, puhdista ja hio

Hankaa huonekalut puhtaaksi Sugar Soap-pesuaineella ja huuhtele. Käsittele mahdolliset levät, homeet tai sammalet omalla tuotteella.

Kaavi pois ja hio puhtaaksi kaikki aiemmat hilseilevät tai huonokuntoiset pinnoitteet. Hio kaikki pinnat poistaaksesi mahdolliset auringon aiheuttamat vauriot ja luodaksesi hyvän pinnan, johon maali tarttuu.

Korjaa mahdolliset lahoalueet ja varmista, että liitokset ovat tiiviit.

Varmista, että puu on täysin kuiva ennen maalin levittämisen aloittamista. Vaikka pinta näyttäisi kuivalta, jätä vähintään 24 tuntia esikäsittelyn (tai sateen) väliin hyvissä olosuhteissa. Kosteissa olosuhteissa jätä pidempi aika.

Kuinka maalaan Al Fresco maaleilla puutarhakalusteeni?

Maalaa, kun sää on kuiva ja lämpötila on 10-32 °C, vähintään yhtäjaksoisesti 48 tunnin ajan. Älä maalaa suorassa auringonvalossa, sillä silloin maali kuivuu aivan liian nopeasti.

Kun levität maalia, ole huolellinen. Varmista, että saat täyden peittävyyden (katso maalipurkista maalikerrosten määrä ja peittävyys) lamellien välissä ja mahdollisten heikkojen kohtien, kuten liitosten ja saumojen, joista voi päästä kosteutta puun sisään.

Huomioi maalipurkissa olevat ohjeet maalauskerrosten välisestä vähimmäisaika-ajasta, sillä liian aikainen maalaus voi johtaa siihen, että maali ei välttämättä kovetu tehokkaasti, mikä voi vaikuttaa maalin pitkäaikaiseen kestävyyteen.

Mistä löydän lisää ohjeita ulkona maalaukseen?

Tutustu syvällisemmin puutarhakalusteiden maalauksen yksityiskohtiin blogissamme: Maalataan Ulkona.

Voinko maalata puiset puutarhakalusteeni?

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.