KESTÄÄKÖ KALKKIMAALI?

 • 6 min lukuaika

Kestääkö kalkkimaali? Paljon kysytty kysymys 💕

Kalkkimaaleja ja  Chalk Paint-maaleja on markkinoilla monenlaisia ja monenlaatuisia.
.
Tutustu palkittuun ja testattuun Frenchic sarjaan tässä blogissa. Käytä kalusteiden maalaukseen vain korkeatasoista kalustemaalaukseen valmistettua maalia, kuten Frenchic Paint-sarja. Frenchic Paint on uudenlainen, kestävä ja laadukas maalisarja, joka soveltuu myös ammattikäyttöön.
 • Frenchic-sarjan maalit ovat kestäviä ja niiden pinnasta tulee pyyhittävät ja pestävät ilman muuta suojausta. Niistä ei irtoa pyyhittäessä väriä.
  • Maalin kestävyyteen voit vaikuttaa itse huolellisilla pohjatöillä, noudattamalla maalipurkin kyljessä olevia ohjeita, esimerkiksi kuivumisajoista ja maalausolosuhteista.
  • Muista tehdä ensin koemaalaus ennen suurempaa projektia ja tutustu maalausvälineisiisi
  • Kulutus ja käyttötottumukset ovat jokaisessa perheessä erilaisia. Arvosta ja vaali maalattuja pintoja, niin ne säilyvät pitkään kuin uutena - käytä siivouksessa vain mietoja pesuaineita ja naarmuttamattomia välineitä.
  • Joskus sattuu ja tapahtuu - elämä - ja maalipintaan tulee naarmu - paikkamaalaus on normaali tapa huoltaa maalattuja pintoja.
  • Ethän usko sellaisia puheita, että mitään pohjatöitä tai valmisteluja ei tarvitsisi tehdä!
  • Tutustu sarjaan ja lue lisää tuotteistamme tästä.
  Kokosimme tähän muutamia yleisiä kysymyksiä ja uskomuksia, joista voi olla sinulle hyötyä, kun mietit maalin kestävyyttä omassa projektissasi.
  .
  Mukavia maalaushetkiä - käytetään Maalausjärkeä 💕
  .

  Maalaatko lapsiperheen arkeen ja kovaan kulutukseen keittiönpöytää, lasten syöttötuolia tai vastaavaa? Haluatko maalata eteisen lipastonkannen, jonka päälle aina heitetään avaimet? 💕

  Kun mietit kestääkö maali, niin ole realistinen o m i e n käyttötottumustesi kanssa. Harva kaluste kotona on niin kovalla kulutuksella, kuin vaikkapa keittiön pöytä. Harvaa pintaa myös pyyhitään niin usein kuin keittiönpöytää.
  .
  Samaa voidaan sanoa lasten syöttötuolista. Tämä allekirjoittaa varmasti jokainen vanhempi, joka on raaputellut kuivuneita puuroja suottötuolin taipeista.
  .
  Kova kulutus ei tarkoita, ettetkö voisi maalata kalustetta. Ota silloin huomioon tässä esitetyt asiat ja noudata ohjeita, niin onnistut. Kovalla kulutuksella olevien pintojen luonteeseen kuuluu huoltaminen ja paikkamaalaus. Huoltomaalaus on osa kalusteen tai pintojen normaalia elinkaarta.
  .
  Vaihtoehtona koko kalusteen maalaamiselle - maalaa oman käyttökulutuksesi mukaisesti vain osa kalusteesta: Jätä vaikkapa kansi tai taso puupinnalle, niin säästyt maalipinnan vaurioilta paremmin jos siihen kohdistuu usein toistuvaa, kovaa rasitusta tai esimerkiksi iskuja.
  .
  Hio puu kauniiksi ja viimeistele pinta vahoilla tai Finishing Coat-viimeistelypinnoitteella tai tee kanteen kaunis maalipesu - 'White Wash'- , ohennettu maali imeytyy puupintaan jättäen puunsyyt näkyviin, mutta saat kauniin ja kestävän sävyn kalusteeseen. Maalaa kalusteen runko tai jalat värikkääksi.
  .
  Hoida ja käytä maalattua pintaa hellästi ja arvosta maalaustyötäsi - käytä lasinalusia ja tabletteja. Puhdista vain miedoilla pesuaineilla ilman hankaavia tai naarmuttavia puhdistusvälineitä.
  .

  Valitse Viimeistelypinnoite käyttötarkoituksen mukaan

  Maalipintaa suojaamaan esimerkiksi keittiönpöytätasolle tai keittiötasolle on Frenchic -sarjassa uusi viimeistelyaine: 'Tuff Top Coat', joka kestää kuumuutta. TTC käy myös lattian suojaukseen. Pinnasta tulee tällöin matta.
  Kiiltävän pinnan saat Finishing Coat'pinnoitteella.
  Molemmat Viimeistelypinnoitteemme ovat nopeasti kuivuvia ja helposti levitettäviä. Lue ohjeet ennen käyttöä purkin kyljestä ja tuotetiedoista nettisivuiltamme.
  .

  Frenchic Paint sarja on kalustemaalaukseen valmistettu

  Vaikka maalipurkin kyljessä lukee suurella: 'Furniture Paint' eli kalustemaali, olet varmasti huomannut, että maalauksesta innostuneet asiakkaamme maalaavat kaikenlaisia pintoja ja asioita Frenchic-maalilla - omalla vastuullaan toki.
  .
  Vaikka emme voi antaa takuuta muiden kuin virallisesti testattujen pintojen maalaukseen, haluamme että onnistut projektissasi ja voimmekin antaa muutaman vinkin: Maalaatpa mitä tahansa, tee aina samat valmistelut: huolellinen pesu & puhdistus, pinnan karhennus ja maalaus kuivaan ja puhtaaseen pintaan auttaa sinua onnistumaan. Löydät kuvia näistä erikoisemmista projekteista FB-ryhmästämme hakusanalla: #oho
  .

  Haluatko maalata ulko-oven tai sisäportaat? 💕

  Ovien ja portaiden maalaus on mukava tapa uudistaa kodin ilmettä. Suunittele maalausprojektisi ajankohta niin, että maalilla on aikaa kuivua rauhassa. Jos koirasi hyppii ovea vasten, mikä tahansa maalipinta voi naarmuuntua. Muistitko katsoa säätiedotteen ennen ulko-oven maalausta - ilmanlämpötilan ja kosteuden pitää olla otolliset maalin kuivumisprosessille, vähintään plus 10 astetta, ainakin ensimmäiset 48h - siis päivällä ja yöllä. Voitko suojata maalattua pintaa niin, että maalipinta ehtii kovettua valmistajan ohjeiden mukaan - kovettuminen kestää jopa kolme viikkoa, riippuen maalisarjasta jota käytät.
  .
  Jos nostat TV:n tai kukkapurkin vasta maalatun tason päälle, luultavasti painavasta esineestä jää jäljet pehmeään ja tuoreeseen maalipintaan. Tuore maali on aina herkkä kolhuille. Frenchic sarjan maalien suojaominaisuudet kovettuvat noin kolme viikkoa ennen kuin maalipinta saavuttaa lopullisen kovuutensa.
  Ota huomioon valmistajan ohjeet ja noudata niitä. Huomaat huikean eron kestävyydessä!
  KESTÄÄKÖ KALKKIMAALI fRENCHIC BLOGIT.

  MIKSI KUIVUMINEN KESTÄÄ NIIN KAUAN?

  Frenchic-sarjan maalit ovat vesiohenteisia. Kuivumisprosessissa vesi haihtuu maalista ja se vie noin kolme viikkoa. Prosessi on sama kaikissa vesiohentesissa maaleissa. Samalla muut suoja-aineet alkavat kovettua ja pinnasta tulee kestävä. Kestävyydessä on huikea ero kun maltat antaa maalipinnan kuivua rauhassa ja käsittelet sitä varovasti kolmen viikon ajan. Frenchic -maalit ovat pölykuivia noin tunnissa.

  Maalaatko puutarhakalusteet, mutta sinulla ei ole niille säilytyspaikkaa talveksi 💕

  Jää, lumi ja vesi talvella syövät minkä tahansa maalipinnan - varaudu siis uudelleenmaalaukseen. Säilytä maalatut kalusteet aina säältä suojassa talven ajan. Huoltomaalaus on normaali toimenpide myös, jos kalusteet ovat kolhiintuneet ahtaassa talvivarastossa.
  .
  Al Fresco maali kyllä kestää talvenkin, lumet ja sateet, mutta kalusteen puu elää. Ongelmana ei siis ole maali, vaan kosteus puun tai muun materiaalin sisällä. Jos kalusteen puu, betoni- tai levyrunkoon pääsee kosteutta, se turpoaa ja maalikalvo halkeaa. Halkeamasta menee vettä maalikalvon alle ja se irroittaa minkä tahansa maalin.
  Saman tyyppinen kalusteiden liitoksien aukeaminen tapahtuu, jos käytät ns sisäkalusteita ulkona. Niiden valmistamiseen käytetyt liitokset ja liimat ovat erilaisia kuin ulkokäyttöön tarkoitettujen kalusteiden. Yleensä myös kalusteen materiaali on erilaista ja se on tarkoitettu kestämään vain sisäkäytön.
  .

  Haluaisitko maalata terassiin tai portaisiin räsymattoraidat? 💕

  Räsymattoraitojen maalaus voi olla mukava kesäinen projekti. Hiekka, kivet ja kengät kesällä luonnollisesti syövät maalipinnan käytön mukaan, vesi syksyllä ja jää ja lumi talvella. Mutta parasta onkin se jokakeväinen maalaus ja räsymatto on taas iloinen pihan väripilkku.
  .

  Montako kerrosta pitää maalata? 💕

  Kaksi, vähintään. Kaikki Frenchic-sarjan maalit ovat samalla ohjeella. Maalaa tavallisia kerroksia ja odota aina, että edellinen maalikerros on täysin kuiva ennen kuin lähdet työstämään pintaa uudelleen. Al Fresco-maaleissa odota 2h.
  Maalikerrosten määrä riippuu pohjanväristä ja materiaalista sekä valitun maalin väristä. Kokeile sävyä johonkin huomaamattomaan kohtaan siinä kalusteessa mitä olet maalaamassa.
  Voit hankkia kaikista Frenchic-sävyista pienen testipurkin, jolla voit kokeilla sävyä ja varmistua värin oikeellisuudesta. Al Fresco-sarjan maalien kosteudenkestävyys syntyy vähintään kahden yhtenäisen maalikerroksen avulla.
  Muista sekoittaa maali hyvin ennen maalausta - ja pidempien maalausprojektien aikana.
  Ohentaminen vaikuttaa maalin peittävyyteen ja menekkiin.
  Liian ohut maalikerros vaikuttaa kestävyyteen heikentävästi.
  Frenchic -sarjan maaleja ei tarvitse ohentaa käsin maalatessa.
  KESTÄVÄ KALKKIMAALI fRENCHIC

  Onko ihan pakko tehdä pohjatyöt? 💕

  Maalattava kaluste pitää valmistella - siihen kuuluu minimissään pintojen puhdistus.Jos pintakäsittelyn levittää märälle tai likaiselle pinnalle, se alkaa hilseilemään nopeasti.
  Frenchic-sarjan maaleissa on erinomainen tartunta, kuten kalkki- ja mieraalimaaleissa yleensäkin. Siksi onkin tärkeää, että poistat kaikki esteet maalin ja maalattavan pinnan välistä - maalin täytyy päästä tarttumaan pohjaan - ei jäämään likakerroksen päälle. Jos hieman oikaisit puhdistuksessa tai pinnan karhennuksessa, on luultavaa, että maali ei ole päässyt tarttumaan pohjaan joka paikasta.
  Maalihan on tasalaatuista ja siis yhtä kestävää joka paikasta, mutta jos pohjassa on epäpuhtauksia, vaikkapa öljyä, liisteriä, pesuainetta tai silikonia, niin juuri siihen kohtaan maali ei tartu ja se lohkeaa aikanaan irti. Se ei kuitenkaan tarkoita, että maalissa on jotain vikaa, siinä kohdassa. Pese ja huuhtele pois myös liisterit, liimat, öljyt ja rasvat sekä käytetty pesuaine.
  Pesu ja puhdistus on tärkeää - varsinkin jos kalusteen alkuperästä ei ole tietoa (vanha kaluste, kirpputorilöytö tms). Usein vanhoissa kalusteissa on voitu käyttää sen eliniän aikana monenlaisia pintakäsittelyaineita ja hoitoaineita. Älä kuitenkaan pese kalusteita painepesurilla tai maalaa kosteaa puupintaa.
  Kokeile kädellä maalattavan kalusteen pintaa - onko se sileä, liukas ja tasainen - vai hieman karhea?
  Aina ei tarvitse hioa pintaa puhtaalle puulle - mutta kevyt pinnan karhennus lisää tartuntaa maalille.
  .
  Muistisääntö: mitä kovemmalla kulutuksella pinta on - sen paremmin kannattaa tehdä valmistelut ja hionta. Kiiltävä, liukas ja sileä pinta pitää aina vähintään karhentaa.
  Pese pinnat ensin, sitten vasta karhennus - muuten hiot lian ja rasvan syvälle puunsyihin.
  .

  Finishing Coat ja TTC - viimeistelypinnoite ja paljon muuta

  Frenchic-sarjan liuotinaineeton Finishing Coat on paljon tekevän luottotuote! Voit käyttää sitä maalattavan pinnan tartunnan lisäämiseen, kalusteen tuoksujen sinetöimiseen ja vaikkapa roiskeveden ja kulutusta hyvin kestävän pinnan lisäämiseen vahan asemasta. Lisäämällä Finishing Coat-kerroksia mattapintaisen maalin päälle, saat kiiltävän pinnan. Nopeasti kuivuvana ja sertifioituna pinnoitteena miellyttävä ja turvallinen käyttää.
  TTC eli 'Tuff Top Coat' on valmistettu nimenomaan kovan kulutuksen pinnoille, esimerkiksi pöytälevylle, keittiön tasoille tai maalatun puulattian viimestelyyn. TTC kestää lämpöä ja sille on myönnetty ISO-standardin mukainen luokitus märkähankauskestävyydessä (kuten myös Frenchic-sarjan seinämaaleillekin). Voidaan käyttää ulko- ja sisäkalusteissa tai yhdessä FrenSheen metallipigmenttien kanssa. Mattapintainen.
  .

  Siivoatko vahvoilla kemikaaleilla tai valkaisuaineilla? 💕

  Vahvat siivousaineet, desinfiontiaineet ja kemikaalit vahingoittavat vaha- ja maalipintaa nopeasti. Käytätkö itselevitettävää kalustevahaa kalkkimaalin pinnalla? Muista silloin lisätä vahaa pintaan jatkossakin käytön ja kulutuksen mukaan. Hoida & puhdista vahapintaa hellästi.
  Itse lisätty vahakerros voi kulua pinnasta huomaamatta kulutuksessa sekä voimakkaiden pesuaineiden käytöstä nopeastikin.
  Tällöin lika tarttuu suojaamattomaan maaliin, eikä tahra lähde enää puhtaaksi maalista. Vahaa pitää lisätä säännöllisesti, oman kulutuksen mukaan. Vahaa voi käyttää vain sisätiloissa.
  Frenchic-vahat ovat pehmeitä luonnonvahoja ja mielyttäviä käyttää. Lue Frenchic Blogeista ohjeetmiten vahoja voi käyttää monipuolisesti ja oikein.
  Itsemaalattua pintaa kannattaa aina käsitellä hellästi ja kunnioittaen - olethan nähnyt paljon vaivaa kauniin kalusteen maalauksessa. Laita kukkapurkin alle liina ja käytä lasin ja lautasen alusia.
  Maalattua pintaa ei kannata puhdistaa vahvoilla kemikaaleilla. Jos maalipintaan tulee naarmu, sen voi helposti paikkamaalata ❤️ elämä.

  Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.