HALUATKO LISÄTÄ TUNNELMAA?

  • 3 min lukuaika

Haluat värillistä ja rohkeaa, mutta kotisi on vaalea ja neutraali, jopa vähän tylsä? Nämä vinkit ovat Sinulle

Jos olet aina halunnut lisätä tunnelmaa ja käyttää enemmän värejä, mutta et ole varma miten, tässä sinulle helpot vinkit, joilla onnistut luomaan aivan uudenlaisen tilan tekemällä itse.


Poimi tästä ammatilaistenkin käyttämät vinkit ja toteuta itse vielä paremmin. Näitä vinkkejä voit soveltaa sekä pienissä, että suuremissa tiloissa.

Värien käyttö ei pienennä tilaa - päinvastoin - boutique - hotellityyppinen tunnelma syntyy vahvojen värien käytöstä. Valitse pienempäänkin tilaan jokin rohkeasti tumma sävy.

Moderni ja minimalistinenkin sisustus kestää hyvin vahvoja värejä.


Unohda yksittäiset tehosteseinät, maalaa rohkeasti vähintään kaksi tai kolme seinää samalla sävyllä. Yksittäinen värillinen seinä on aina vähän irtonainen jos muut pinnat ovat valkoisia.

Nyt maalataan väreillä myös katto ja listat - sekä ovet. Voit tehdä maalilla niin paljon! Yhdellä Frenchic -seinämaaliastialla maalaat jopa 36m2'tä.


Värin käyttö yhdessä rimojen kanssa

Puupinnat, puulistat ja parrut ovat takaisin sisustuksessa. Jos haluat käyttää värejä, mutta hillitymmin, valitse sävy ja käytä sitä kiinnostavasti rimoituksen pohjana...


Rouheat puupinnat sopivat yhteen kaikkien luonnonsävyjen kanssa kuten sinisen, vihreän, ruskean ja mustan.
Ajattele sävyistä terrakottaa, ruskean sävyjä, sinisiä ja jopa mustaa.


Ajattele myös miten voit lisätä väriin kiinostavaa pintaa vaikkapa tehosterimoilla tai paneloinnilla.


📌Vinkki! Toteuta puupuhdas rimoitus rohkean sävypinnan päälle, jolloin puurimojen alta näkyy valitsemasi sävy.


Tee rimaseinä vain yhdelle seinälle, mutta maalaa kaikki muutkin seinät samalla sävyllä. Näin lopputulosesta tulee upea, tunnelmallinen ja yhtenäinen.


📌Vinkki! Vaaleat puurimat saat helposti käsiteltyä kauniin ruskeaksi Frenchic vahoilla. Plussana nopea kuivuminen, myrkyttömyys, helppokäyttöisyys ja riittoisuus.Tutustu vahojen käyttöön.

Pesämäinen tunnelma sopii tiloihin, joissa halutaan intiimiä ja oleskeluun sopivaa tunnelmaa, kuten makuuhuoneet ja olohuone.


📌Vinkki! Tee pienestä wc-tilasta upea koru vahvoilla väreillä lattiasta kattoon.


Tekstuuripinnat

Entä tekstuuri, sekin on nyt takaisin sisustuksessa enemmän kuin koskaan: käsintehdyt pinnat, erilaiset massapinnat, rouheat betonit ja rikotut ja hakatut pinnat, kivipinnat, pellavat, korkki, rottinki...
Lisää vielä enemmän tekstuuria paksuilla verhoilla, ota verhoissa käyttöön muhkea sametti ja villa.


📌Vinkki! Nosta vihrekasvit korkeammalle, tee niistä suuria ryhmiä ja valaise viherkasvit alasuunnasta seinään päin ja saat upeita varjoja seinälle.


Tee kerroksia useista vilteistä sohvalle, divaanille, nojatuoliin ja sängyn päälle ja käytä superpaksunukkaisia mattoja!


Lopuksi valaistus

Kyllä - haluat kotiisi tummia ja vaaleita tiloja, valaistuja sekä hieman hämäriä kohtia. Et halua kirkasta yleisvaloa kattoon - se on vain siivouspäiviin!
Mitä jos unohtaisit kalliin kattovalaisimen - sellainen ei ole tarpeen jokaisessa huoneessa.


📌 Vinkki: diy-henkiset sisustajat tekevät nyt itse suuret, tekstuuripintaiset riippuvalaisimet paperista, kartongista tai erilaisista massoista.
- hanki mielummin useita pieniä valaisimia, jotta saat kiinostavaa, epäsuoraa valaistusta eri osiin huonetta, eri korkeuksiin.

Muista valaista ne viherkasvit. Hanki myös edullisia, johdottomia valaisimia, joiden siirtely on helppoa.


Haluat lämpimän sävyn luomaan kodikkuutta ja jokaiseen valaisimeen himmentimen

Lopuksi tunnelman sinetöi takka tai muu tulisjia - jos sellaista ei ole, niin käytä lyhtyjä, kynttilöitä tai vaikka led-kynttilöitä.


Valaistuksella saat paljon enemmän irti kauniin värisistä seinistä ja kalusteistasi! Lisää vielä uudelle rima-tehosteseinällesi kaksi seinävalaisinta. Valitse kiinnostavat ja persoonalliset valaisimet, etkä tarvitse juuri muuta.


📌 Vinkki! Voit maalata vanhat varjostimet Frenchic maaleilla sopimaan yhteen uuden seinäsävysi kanssa. Muista myös metallisävyt.


Jos vielä seinäsi on vielä maalattu kauniilla sävyllä tai seinässä on tekstuuria tai taidetta - valaistus on kirsikka kakun päällä - Upeaa!


Olipa sisustustyylisi runsas tai moderni ja minimalistinen, värien käyttö yhdessä rimojen ja valaistuksen kanssa soveltuu molempiin tyyleihin uudistamaan tilan tunnelman täysin.

Toivottavasti sait tästä uutta ideaa kotisi uudistukseen!


Tiesitkö muuten, että Frenchic-maalien ympärille on rakentunut upea yhteisö, jossa jaetaan kuvia, videoita ja vinkkejä kaikenlaisista projekteista - liity mukaan, niin pääset kurkistamaan myös kansainvälisiin koteihin ja puutarhoihin ja näet ensimmäisenä miten muualla maailmalla sisustetaan juuri nyt!


Löydät meidät InstagramistaTikTokista ja FB-ryhmästä.


Tervetuloa mukaan!


📌Voit lukea tämän ja kaikki edelliset vinkit uudelleen sivuiltamme: Ohjeet ja vinkit.

Klikkaa suoraan sävyihin ja aloita suunnittelu!


P.S. Kerro meistä rakentavalle, remontoivalle ja sisustavalle ystävällesi ❤ Kiitos!

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.