VIERASHUONEEN MAALAUS

  • 2 min lukuaika

Kun seinän peseminen ei riitä…

Lue Mari-Anne ja Jannen vierashuoneen remontista.

"Huoneen remontin suunnittelusta ja sopivan maalisävyn vallinasta valmiiseen huoneeseen on kuumottavan pitkä matka – ainakin, jos minulta kysytään"; kertoo Mari-Anne.

Palkitsevaa toki on nähdä ”aivotyöläisenä”, mitä käsillä saa aikaisesti ja miten työ etenee. Ennen maalaamaan pääsemistä oli minunkin siis maltettava hetki. Oli tehtävä valmistelutyöt huolella hyvän tasalaatuisen maalipinnan saamiseksi.

Pikkumakuuhuoneemme seinät olivat hyvä esimerkki siitä, miten erilaisia ja aikaa vieviä valmistelutoimia seinät voivat edellyttää ennen maalaamista.

Kahdelle seinälle riitti pesu, huuhteleminen ja kuivuminen. Jos seinät eivät ole kovin likaiset, niin riittää pelkkä vesipesu.

Suosin kuitenkin Sugar Soapin käyttöä, sillä ilmastointikanavan, ikkunan ja valokatkaisimien ympärille ainakin meillä kerääntyy rasvaa ja muuta likaa, jotka eivät pelkällä vedellä lähde.

Yksi seinä oli sisustusintoilujeni jäljiltä kuin reikäjuusto. Siinä on käynyt monenlaista taulua, hyllyä ja lamppua aina kulloisenkin mieltymyksen ja vähän trendinkin mukaan. Ikkunaseinällä oli häiritsevä halkeama levyjen saumassa.

Siihen olisi ollut turha vetää vain pakkelia päälle. Halkeama olisi lämpötilavaihtelujen myötä heti uusiutunut.

Levyistä piti leikata pintaa pois ja pakkeloida tukiverkko halkeaman päälle.

Toiveissani oli, että tämä reikien ja halkeaman tasoittaminen olisi riittänyt, mutta ei. Tällä kertaa se oli miehen pää joka pyöri, että ei tule hyvä näin.

Yleensä se olen minä, jonka laaturima on korkealla. Leveällä lastalla hän veti sitten ohuen kerroksen tasoitetta kauttaaltaan näille kahdelle seinälle. Taas piti antaa seinien kuivua ennen kuin päästiin hiomaan.

Tähänkin hommaan mies löysi koneen - hiomatuen 180 hiontaverkolla, johon sai imurin putken kiinni ettei pöly laskeutunut pitkin huonetta. Hiomisen jälkeen piti vielä pyyhkiä pölyjäämät seinistä pois.

Vihdoin pääsimme maalaamaan ja kahden telan voimin

Maaliksi valikoitui tälläkin kertaa chalk wall paint ja sävyksi Whiter than white ja Swayed. Tästä on tullut luottomaalimme, sillä se ei edellytä pohjamaalaamista.

Pinnasta tulee samettinen, kunhan telassa on riittävästi maalia ja tela on vähintäänkin keskinukkainen.

Uusintakerroksen pääsee maalaamaan jo vajaan parin tunnin kuluttua. Itselleni on lisäksi tärkeää, ettei maali haise ja aiheuta allergiaoireita.

 

Vierashuoneen seinän maalaus Frenchic maaleilla.

Sävyvalinta oli onnistunut, ja olemme lopputulokseen enemmän kuin tyytyväisiä.


Lisää kuvia projektista löydät IG @Koti_kolmessa_kerroksessa

Terveisin, Mari-Anne ja Janne

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.