MITEN VALITA OIKEAT JA SOPIVAT VÄRIT?

  • 2 min lukuaika

Miten valita toimiva väripaletti kodin sisustukseen, mistä voit aloittaa?

Aloita tarkastelemalla mistä suunnasta valo tulee kotiisi yleisesti, sitten tiettyihin huoneisiin. Oletettavasti valo on erilainen makuuhuoneessa kuin keittiössäsi.

Värit heijastelevat erilaisia tunteita erilaisissa valaistuksissa.

Pohjoinen valo on viileää ja sinertävää, sellaiseen huoneeseen sopii lämpimät sävyt.

Jos haluat, että kotisi näyttää kuin suunnittelijan suunnitelemalta; Ota käyttöösi tiukkaan rajattu väripaletti - kokeile käyttää vain muutamia värejä keskenään. Kun olet ottanut päävärisi haltuun, voit lisätä ja vähentää värejä oman mielesi ja sesonkien mukaan.

Värien oma voima tulee esille, kun tilassa on vain muutamaa sävyä. Kokeile yhdistää pinkkiä, kultaa ja valkoista. Vihreää, beigeä ja kuparia. Sinistä, harmaata ja valkoista.

Frenchic sarjan 250ml purkkikoko on testeri, jolla voit kokeilla sävyä kotona. Kokeile maalia juuri siihen kohtaan mihin sitä on ajateltu.

Voit myös tehdä paksulle pahville tai puukappaleeseen maalimallin, jota voit kierrättää kodissasi eri valoissa ja huoneissa. Arvioi sävyä aina ohjeen mukaisesti maalattuna kahteen kertaan ja vasta kuivana.

Tuo värien lisäksi joku kiinnostava materiaali tai tekstuuri tilaan ja toista valintaasi toisissa tiloissa niin syntyy viimeistelty ja yhtenäinen tunnelma.

Pnkit ja vihreät sisustusmaalit.

Same same but different!

Samasta väristä voit käyttää eri sävyasteita; kahta tummaa ja yhtä vaaleaa sinistä. Yhtä tummaa ja kahta vaaleaa vihreää.

Valitse kaksi tai kolme samaa väriä, eri sävyä: lopputuloksena yhtenäinen, mutta kiinnostava ja luonteikas tila.

Voit myös virkistää palettiasi vastaväreillä ja harjoitella sitä ensin pienillä yksityiskohdilla, kuten tyynyillä, astioilla, matoilla tms.

Löydät varmasti oman tyylisi ja muista, että kodin kuuluu muuttua ajassa - on ihan sallittua vaihtaa värimaailmaa, jos siltä tuntuu!

Mitkä värit sinua puhuttelevat tänään?

Haluamme inspiroida sinua persoonalliseen ja rentoon tekemisen meininkiin laadukkailla Frenchic -tuotteilla.

Jatkuvan kuluttamisen sijaan innostu tekemään itse luksusta yhdistämällä uutta ja vanhaa, maalattua ja tuunattua.

Inspiroidu sivuillamme ja ota some-tilimme seurantaan - ja  aloita suunnittelu!

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.