KIERRÄTYS- JA DIY KUUMETTA?

  • 3 min lukuaika

Etsitkö kierrätettäviä huonekaluja? Kierrätys- ja DIY kuumetta? Et ole yksin!

Huonekalujen kierrätyskuume on vallannut koko maan ja itsetekeminen on nyt yleisempää kuin koskaan - ja hyvästä syystä. Se on ympäristöystävällistä, kustannustehokasta ja hyväksi mielenterveydelle.

Kääntöpuoli? Jotkut ihmiset eivät yksinkertaisesti tiedä, mistä löytää huonekaluja kierrätettäväksi!

Tässä postauksessa tarkastelemme tarkemmin kierrätyskuumetta, sen oireita ja sitä, miksi se on niin tarttuvaa, ennen kuin kerromme, mistä voit seuraavaksi löytää runsaasti huonekaluja kierrätettäväksi.

Huonekalujen DIY kuume

Etkö ole varma, oletko saanut huonekalujen tuunauskuumeen? Seuraavassa on joitakin oireita, joita kannattaa varoa:

  •     Tutkit kotisi kaikkia huonekaluja, joita haluat muuttaa - ja jopa muiden ihmisten kodeissa!

  •     Kävelet ympäri taloa pensselin kanssa miettien, mitä maalata seuraavaksi.

  •     Noudat ilmaisia ja puoli-ilmaisia kalusteita pitkienkin matkojen päästä!

  •     Hyppäät kevyesti ja huolettomasti jätelavoille ja kiusaat ihmisiä ohituksilla kaatopaikkajonossa.

  •     Kompastut 'vahingossa' ylimääräiseen tuoliin tai sivupöytään, josta on tuleva seuraava projektisi - se oli kohtalo!

  •     Huomaat, että useimmissa vaatteissasi on (vain vähän) maalia - tai jopa käsissäsi!

  •     Kun olet pitkäaikaisesti altistunut tuunauskuumeelle, saatat jopa päättää kehittää intohimoasi sivutoimiseksi bisnekseksi!

 

Mikä on tartunnan takana?

Jotkut virukset leviävät ilmassa. Toiset leviävät kosketuksen kautta. Huonekalujen kierrätysvirus sen sijaan leviää missä milloinkin - ja aina odottamatta, koska sillä on niin monia etuja:


Ympäristöystävällisyys 

Kierrättämällä tai uudistamalla huonekaluja säästät tätä palloa yksi huonekalu kerrallaan. Sen lisäksi, että estät tavaroiden joutumisen kaatopaikalle, vähennät uusien huonekalujen valmistukseen käytettävien resurssien ja energian määrää.

Tunteita herättävä

Huonekalujen kierrättäminen voi myös auttaa sinua säilyttämään muistorikkaita, rakkaita esineitä.

Nopea muutos kotiisi sopivaksi

Sen sijaan, että jokin tavara tai kaluste olisi epätoivottu tai käyttämätön, voit päivittää sen sopimaan uudelleen elämääsi. On hämmästyttävää, miten hienon näköiseksi vanhan esineen voi saada yksinkertaisesti lisäämällä siihen pari maalikerrosta.

Luovuus - Ennen kaikkea huonekalujen maalaus on hauskaa!

Voit päästää luovuutesi valloilleen ja maalata yli kaiken, mikä ei toimi. Kun saat yhden asian valmiiksi, saat verrattoman onnistumisen ja tyytyväisyyden tunteen ja toinen projekti jo kuiskuttelee nimeäsi...

Säästä ja osta vähemmän uutta

Huonekalujen löytämisellä on myös paljon taloudellisia etuja ja hyötyjä. Et tarvitse uutta tuolia, pöytää tai edes kokonaan uutta keittiötä, kun voit uudistaa ja kaunistaa ne kaikki laadukkaalla huonekalumaalilla. Ja kun tarvitset jotakin uutta, voit ostaa edullisia käytettyjä huonekaluja, koska osaat päivittää ne uudelleen kauniksi ja säästää näin rahaa muihin hankintoihin.

Uutta ja trendikästä omaan tyyliin - itse tekemällä

Huonekalujen kierrätyskuumeen ansiosta pysyt helposti trendikkäänä ja voit seurata uusimpia sisustus- ja väritrendejä murto-osalla kustannuksista.

Olipa kyse sitten sohvapöydästäsi ja sivupöydistäsi tai kotisi ulko-ovesta, voit päivittää ne aina, kun haluat pysyä viimeisimpien väritrendien aallon harjalla  tai vain vaihtaa tunnelmaa saadaksesi jotain uutta ja jännittävää.

Psyykkinen hyvinvointi

Monet huonekalujen kierrättäjät huomaavat, että se todella tekee ihmeitä myös heidän mielenterveydelleen. Huonekalujen korjaaminen, muokkaaminen ja maalaaminen tarjoaa ihanan upottavan pakopaikan nykyelämän kiireestä.

Se on tietoista toimintaa, joka vie sinut rauhalliseen, onnelliseen paikkaan - mistä me kaikki voimme hyötyä nykyisessä nopeatempoisessa, teknologian täyttämässä maailmassa.

Yhteisöllisyys

Kun olet saanut huonekalujen kierrätyskuumeen, et ole yksin. Itse asiassa kaukana siitä. On olemassa lukuisia foorumeita ja Facebook-ryhmiä, joissa voit keskustella aiheesta koska haluat ja vaihtaa diy- ja maalausvinkkejä samanmielisten tekijöiden kanssa.

Yksi ehdottomasti tutustumisen arvoinen on aktiivinen Frenchicin fanifoorumi,joka on hyvin hoidettu, jotta kaikki pysyy ystävällisenä ja hauskana.

Liity mukaan ryhmäämme ja osallistu keskusteluihin ja kursseille - opi uutta ja nauti tekemisestä Frenchic-tyyliin!

 

Kierrätys diy kuumetta - ohjeet.

Mistä voi löytää kierrätettäviä kalusteita maalattavaksi?

Tässä muutamia ideoita alkuun...

 

Verkkokauppa-alustat

- Erityiset jälleenmyyntialustat, kuten Facebook Marketplace, eBay ja Tori ovat hyviä paikkoja aloittaa. Voit etsiä tiettyjä kalusteita, suodattaa ne sijainnin ja budjetin mukaan ja lajitella tulokset hinnan, sijainnin tai päivämäärän mukaan.


Paikalliset osto- ja myyntiryhmät

- Marketplacen lisäksi Facebookissa on myös useita paikallisia osto- ja myyntiryhmiä, kuten Roskalava-ryhmät  ja kaupungiosakirppikset, joista voit löytää paljon käytettyjä esineitä. Vaikka haku ei ole aivan yhtä helppoa, voit yksinkertaisesti liittyä ryhmiin ja tarkistaa uusimmat kohteet aina, kun kirjaudut Facebookiin.


Käytetyn tavaran kaupat

- Huonekalukaupoista hyväntekeväisyyskauppoihin, kannattaa käydä paikallisissa käytetyn tavaran kaupoissa etsimässä edullisia tavaroita. Tästä on lisäetuna se, että näet esineet läheltä ja voit ottaa ne heti mukaan.


Paikallislehdet

- Ei unohdeta paikallislehtiä! Paikallislehden pienilmoituksista voi yhä löytää satunnaisia helmiä. Älä unohda myöskään lähikaupunkien lehtiä, jos olet valmis ajamaan hieman kauemmas hakemaan tavaroita.

Ja mistä löytää parhaat maalit?

Kun olet löytänyt lisää kierrätettäviä huonekaluja, on aika ryhtyä toimeen.

Ihannetapauksessa haluat vesiohenteisen maalin, jota on miellyttävä käyttää ja jonka tuoksu ja VOC-päästöt ovat vähäiset.

Valitsemalla maalin, joka on kauniisti tasoittuva, nopeasti kuivuva ja sopii useille pinnoille, saat myös nopeammin, edullisemmin ja helpommin tehtyä kierrätysprojektisi.

Uudenlaiset Frenchic maalit täyttävät kaikki nämä vaatimukset, ja Frenchicin innovatiiviset ominaisuudet poistavat lisäksi tarpeen erillisille vahoille, lakoille ja primereille.

Kierrätyskuume ei ole kovin vaarallista, joten suosittelemme, että nautit ajasta ja tekemisestä nyt täysillä!

Jos et vielä ole kokeillut Frenchic maaleja, nyt on aika - Klikkaa tästä suoraan sävyihin ja aloita suunnittelu!

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.