Image caption appears here

Add your deal, information or promotional text

Decoupage -tekniikka ja chalk paint

Decoupage tekniikka on suosittua

Kerroksellisuus ja erilaisten maalaustekniikoiden yhdistäminen on se juttu, jonka vuoksi chalk paint'llä maalatut kalusteet ovat kuin taideteoksia - sellaisia on lähes mahdoton toteuttaa tavanomaisilla kalustemaaleilla

Valitse upeat printit täältä.

Katso blogin lopusta video, missä kaluste näytetään miten helposti kiinnität degoupage-arkin ja kuinka saat kuvan 'istumaan' kalusteeseen.

Decoupage tekniikka Finishing Coat ja Frenchic Paint maalit.

Taidokkaimmissa on käytetty toistakymmentä sävyä, erilaisia vahoja ja krakelointiaineita sekä erilaisia välineitä kerrosten rakentamiseen. Parhaimmillaan kerroksiin upotettu kuva näyttää käsinmaalatulta taideteokselta.

Musta kalustemaali Loof sävy Frenchic Paint Finland ja decoupage tekniikka.

Decoupage-teknikkaa voit toteuttaa pienessä ja suuressa mittakaavassa. Voit koristella pintoja ohuella kankaalla, pienikokoisilla paperiarkeilla, tapetin tai lautasliinan paloilla pieniä esineitä askarteluprojektien tapaan: pulloja, puisia rasioita tai tarjotimia.

Decoupage tekniikka Finishing Coat ja Frenchic Paint maalit.

Decoupage on suosittu tekniikka myös taitavien kalustemaalareiden keskuudessa, jotka maalaavat ammatikseen kalusteistaan uniikkeja taideteoksia. Suuria, kalustemaalaukseen tarkoitettuja A3 - A1 -kokoisia arkkeja on paras käyttää kalusteissa esimerkiksi kaappien sisäosissa, ovissa, laatikostojen sisäosissa tai etulevyissä tai sivuseinissä.

Decupage arkit Pappilan Sunday Shopista. Decoupage arkit Pappilan Sunday Shopista 2.
.

Decoupage tekniikassa arkki kiinnitetään alustaansa ja sen jälkeen päälle ja sivuille lisätään maalikerroksia, jotta arkki saadaan 'istutettua' alustaansa luonnollisen näköisesti.

Degoupage ohjeet ja vinkit Frenchic Blogeista. Degoupage ohjeet ja vinkit Frenchic Blogeista.

Maalikerroksia voi olla useita ja voit käyttää kerroksissa useita erilaisia tuotteita, kuten kalustevahoja tai krakelointiaineita. Erilaisia decoupage arkkeja pääset katsomaan täältä.

Decoupage tekniikka Finishing Coat ja Frenchic Paint maalit.

Voit harjoitella pienemmällä kappaleella ensin tekniikoita, kunnes menetelmät tuntuvat tutuilta. Tässä kirjoituksessa käymme läpi kalusteeseen kiinnitettävää degoupage-tekniikkaa. Menetelmiä on useita, tässä esitellään niistä muutama.

Decoupage tekniikka Finishing Coat ja Frenchic Paint maalit.

Valitse kaluste

Kalusteen koko vaikuttaa hieman arkin ja kuva-aiheen valintaan. Korkeaan kaappiin sopii ehkä paremmin pystysuuntainen kuvio tai kuva-aihe. Suunniteltu lopullinen sävy vaikuttaa myös kuvan valintaan. Puhdista kalusteen pinta pesemällä se Sugar Soap-kalustepesuaineella ja pyyhi pesuaine pinnasta pois, kuivaa.

Decoupage Frenchic Paint.

Kuvan kulmakaappi on pesty ja etuoveen tulee degoupage-arkki. Lopputuloksesta halutaan tumma.

Värin valinta

Maalaatko kalusteen mustaksi vai valkoiseksi? Lopullisen värin valinta vaikuttaa kuva-aiheen ja arkinkin valintaan. Jos lopputuloksesta halutaan tummakaluste, ei kannata valita kovin valkoista arkkia - sen upottaminen luonnollisesti tummaan pohjaan ei ehkä onnistu ja tuloksena voi olla vaalea 'reikä' tummassa pinnassa. Kuva ja kuvan taustavärien halutaan yhdistyvän kalusteeseen liukuvärityyppisesti, luonnollisesti. Joten, jos lopputuloksena halutaan tumma kaluste, kuva-aiheen värit ja tausta kannattaa valita tummimasta päästä.

Tyttö decoupage Pappilan Sunday Shop.

Kaappiin valittiin tämä kuva-aihe A1-koossa.

Pohjaväri

Pohjaväri vaikuttaa siihen miten (selvästi) kuva-aihe erottuu. Vaaleasta pohjasta arkin sävyt ja kuvan yksityiskohdat toistuvat parhaiten. Arkin kohta kalusteesta kannattaa siis maalata vaalealla sävyllä. Jos maalaat arkin kohdan esimerkiksi punaisella, sekin näkyy arkin läpi - joskus tätä voi käyttää hyvänä tehokeinona, riippuen halutusta lopputuloksesta. Tummasta tai mustasta pohjasta ei kuvan yksityiskohdat välttämättä erotu parhaalla mahdollisella tavalla. Valkoiseksi maalattu pohja on se tavallisin aloitus, jos haluat arkin värien toistuvan mahdollisimman oikein. Voit käyttää esimerkiksi Original Artisan-sarjan Virgin-valkoista sävyä tai vahallista Lazy Range: Whitey White tai Wedding Cake-sävyjä pohjalla. Kokeile eri vaihtoehtoja.

Decoupage kaappi.

Kuvassa kaappi on pohjamaalattu vaalella Stone in Love-sävyllä. Pohjavärin ei tarvitse olla peittävä ja tasainen, jos halutaan lopputuloksesta mahdollisimman elävä. 

Arkin asettelu

Mieti arkin ja kuva-aiheen asettelu, mutta älä anna kalusteen koristeiden, lukkojen, vetimien, ovien tai laatikoiden rajoittaa asettelua. Arkki asetellaan ja kiinitetään kokonaisena ja terävällä veitsellä avataan lopuksi kaikki tarvittavat saumat. Voit myös painaa tai repiä reunat auki, jolloin terävät reunat eivät näy lopputuloksesta niin helposti. Vetimet ja nupit kannattaa poistaa ennen arkin asettelua.

Decoupage kaappi Frenchic Paint.

Kuvassa arkki asetettiin alareunaan ja kiinnitettiin Finishing Coat viimeistelypinnoitteella. Arkin ulkoreunat revittiin ennen kiinitystä ja oven saranakohta painettiin auki. Saranakohdan olisi voinut myös leikata siistiksi.

Kiinnitys

Arkin voi kiinnittää muutamalla eri tavalla.

Luonnollisin tai taiteellisin lopputulos tulee, kun sivelet pintaa lastalla tai 'luottokortin' tyyppisellä pienellä muovikortilla - keskeltä ulospäin. Sively aiheuttaa paperiin jonkin verran ryppyjä, jotka lopputuloksessa näyttävät kauniilta ja luonnolliselta. Pinnasta tulee elävä ja kolmiulotteinen kuten vanhoista öljyvärimaalauksistakin. Ryppyjä vähentämään voi käyttää muovikalvoa/kelmua paperin päällä. Tässä tekniikassa kalusteen pohjalle on sivelty ensin kerros Finishing Coat-viimeistelypinnoitetta. Arkki asetetaan märkään pintaan.

Lämmöllä kiinnitys antaa sileän ja tasaisen, muttei niin elävää lopputulosta. Pohjalle sivellään vähintään kaksi kerrosta Finishing Coat'a ja annetaan kerrosten kuivua. Kuva-arkki asetetaan paikalleen, kuivaan pintaan ja apuna voi käyttää teippiä. Arkkia silitetään keskilämmöllä silitysraudalla, keskeltä ulospäin, leivinpaperin läpi. Tämä tekniikka voi olla haastava, jos kalusteen pinta ei ole täysin tasainen.

Maalaus

Degoupage arkkien kiinitys ja maalaus kalusteeseen.

Kuvassa maalaus on puolessa välissä. Kuva-arkki alkaa sulautua pohjaan.

Käytä pääsävyinä tummia sävyjä arkin ulkopuolella, jos halusit lopputuloksesta tumman. Nappaa muitakin sävyjä kuva-aiheesta ja lisää sävyjä erilaisilla tekniikoilla pintaan. Käytä sientä ja töpötttele sävyjä, häivytä rajoja ja vie maalia myös arkin päälle, muutenkin kuin reunoille. Tässä työssä käytettiin erilaisia siveltimiä ja välineitä. Voit kokeilla 'jatkaa' kuvaa hieman, kuten tässä esimerkiksi hameen kohtaa. Lopputuloksesta halutaan uniikki ja persoonallinen, ei painetun näköinen.

Valmis decoupage maalaus, kaappi Frenchic Paint.

Kuvassa arkki alkaa 'istua' kalusteeseen. 

Viimeistelyssä on useita vaihtoehtoja. Voit hioa arkin ryppyjä auki kevyesti hiomapaperilla ja tai korostaa niitä tummilla vahoilla. Voit lisätä kaiken suojaksi vielä kerroksen Finishing Coat'a, jolloin saat kauniin kiillon pintaan. Tai voit vahata kaiken. Värillinen, esimerkiksi ruskea Frenchic vaha toisi pintaan patinaa ja istuttaisi kuvaa vielä paremmin pintaan. Decoupage arkkien käyttäminen on helppoa ja mukavaa. Tällä tekniikalla saat kalusteesi nostettua seuraavalle tasolle.

Decoupage ja krakelointi aine Frenchic Paint.

Kuvassa pikkukaapin decoupage muutos.

Tässä kaapissa on käytetty maalin kanssa krakelointiainetta, Easy Crackle, jonka ansiosta arkin pinta näyttää halkeilevalta. Halkeamia on korostettu harmaalla Frenchic vahalla. Maalina on Sugar Puff-sävy Original Artisan sarjasta. Alkuperäinen pikkukaappi oli tummanruskea. Tämänkaltaisen pienen kalusteen tekemiseen menee aikaa noin kahdesta kolmeen tuntiin - Easy Crackle kuivuu kauimmin, ja sen kuivumista voi nopeuttaa esimerkiksi lämpöpuhaltimella tai hiustenkuivaajalla.

Finishing Coat on paras decoupage tekniikkaan Frenchic sarjasta.

Finishing Coat on erinomainen Decoupage-tekniikassa. Se kuivuu nopeasti, noin 20:ssa minuutissa ja pinnasta tulee kirkas ja kiiltävä. Lopputuloksena roiskevesiäkin kestävä pinta. Levitys isoille pinnoille käy helposti sienellä. Finishing Coat on myrkytön ja sertifioitu tuote. Finishing Coat'n pääset ostamaan tästä.

Katso hyödyllinen video miten vanhasta lipastosta saat uudelleen kauniin ja aivan uudenlaisen maalin, decoupage kuvan, vahan ja krakelointiaineen avulla!

 Jaa tästä nämä vinkit ystävällesi:

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.