Bildtexten visas här

Lägg till ditt erbjudande, information eller reklamtext

Saltwash ja kuluneet, patinoidut pinnat

Kulutetut kalusteet - pidätkö patinasta ja vanhasta?

Ammattilaisten ja kotimaalareiden suosima kalustemaalauksen tyyli: maalipinnan kulutus sisustusmaalauksessa on suosittua ja Frenchic-maalit ovat juuri tähän tekniikkaan täydelliset.

Tällä tekniikalla saat tyylikkään ikääntyneen tai boheemisti kuluneen pinnan mihin tahansa kalusteeseen helposti. Valiset vain kalusteen mistä aloitat!

Voit luovasti käyttää tätäkin tekniikkaa - joko hillitysti tai voimakkaasti kuluttaen. Olipa kalusteesi 30-luvun kirpputorilöytö tai tavanomainen Ikea-kaluste, voit muuttaa sen täysin käyttämällä laadukasta kalustemaalaukseen tarkoitettu kalkkimaalia ja erilaisia maalaustekniikoita.

Kulutustekniikka on helpointa toteuttaa koristeellisiin kalusteisiin, se korostaa koristeita ja kalusteen muotoja upeasti. Mutta kokeile kulutusta myös suorakaiteen muotoisiin kalusteisiin, laatikostojen reunoihin, pöydän kannen reunaan yms.

Tarvitset ainakin nämä:

Yksinkertaisimmillaan kulutuksia voi tehdä hiomalla hieman kalusteen reunoja ja koristeita - kokeile!

Seuraavaksi voit vahata hiomasi kulutukset ruskealla vahalla, joka lisää entisestään patinoitunutta, vanhaa ilmettä.

Tutustu myös Saltwash-jauheeseen, jolla saat todella kauniita tekstuuripintoja, joita voit myös hioa ja vahata.

Saltwash

Saltwash on jauhe, jota sekoitetaan maaliin ja näin tehdään paksuhkoa pastaa, jolla saadaan pinnasta upean patinoituneen näköinen! Tässä tekniikassa kuvanmukainen efekti tulee kahdella eri sävyiselllä maalilla.

Aloita näin

Vaiheet lyhyesti: Lisää Saltwash-maalimassa, maalaa päälisävy ja hio massaa näkyviin.

SEKOITA SALTWASH JA MAALI

Kaada maali ensin sekoitusastiaan, sen jälkeen vähitellen Saltwash-jauhetta.

Sekoitussuhde on noin 1:1 tai hieman enemmän maalia.

Sekoita ensin pieni määrä ja kokeile menekkiä.

Sekoita Saltwash-jauhetta maaliin, hyvä koostumus kuorrutuksen oloinen, valumaton massa. 

Sivele, taputtele tai nostele massaa kalusteen pintaan, jolloin näkyviin jää kaikki 'huiput' ja 'piikit' massasta. Lopuksi 'tasoita'kevyesti huiput siveltimellä, pitkin vedoin.


Jos teet ensimmäisiä kertoja, tee ohuita tai keskivahvoja Saltwash-kerroksia.


Maalaa yli haluamallasi sävyllä ja anna kuivua.

HIONTA

Nyt on vuorossa hauska osuus, Saltwash-kerrosten hionta. On aika paljastaa kaikki upeat Saltwash-pulverikerroksesi. Suosittelemme sähköhiomakonetta, erityisesti isommille kappaleille ja pinnoille, mutta myös käsin hionta riittää, kunhan sinulla on hieman kärsivällisyyttä. Tyypillisesti 100 Grit hiekkapaperi toimii parhaiten paljastaaksesi juuri oikean määrän Saltwash®-pohjamaalikerrosta.

Erittäin tärkeä vinkki on mielestäni hiontavaihe. Hionta on se "ta-da"-hetki, jolloin kaikki upeat Saltwash®-kerrokset paljastuvat, joten tämä on todella tärkeä vaihe. Jos haluat todella luoda aidon ilmeen, sinun kannattaa miettiä, "miten tämä kappale tai pinta kuluu luonnollisesti ajan myötä", ja ehkä kiinnittää hiomalla hieman enemmän huomiota tähän alueeseen. Voit esimerkiksi kuvitella, että lipaston yläreunan etureunassa se kuluu ajan myötä enemmän, kun kädet tai esineet hankaavat sitä ja kuluttavat sitä. Samaa voisi kuvitella ovenkahvojen, laatikoiden vetimien tai kappaleen kulmien ympärille, joissa se saisi paljon luonnollista kulumaa siitä, että sitä vedetään ja siihen mahdollisesti törmätään vuosien mittaan.

VIIMEISTELY VAHOILLA

Kun olet hionut Saltwash-maalikerrokset ja jos haluat luoda ikääntyneen patinan, joka on vielä hieman aidompi, kokeile levittää kappaleeseen värillistä vahaa. Pyyhi vain vahaa kappaleen pinnalle, jotta tumma vaha asettuu Saltwash®-jauhekerrosten väleihin. Pyyhi ylimääräinen vaha pois puhtaalla, pehmeällä rievulla.

Aloita suunnittelu ja tilaa englannikielinen Saltwash-lehti, josta saat tekniikkavinkkejä lisää ja voit ideoida lisää Saltwash projekteja!

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.