Bestellen Sie die Bilder bequem für die Kabine, vergessen Sie nicht, die richtige Lieferadresse zu geben!

Juli 13, 2021

Näitä et ehkä vielä tiennyt Frenchic-sarjasta!

Olemme koonneet tähän yleisimpiä asioita ja kysymyksiä, joita meiltä usein kysytään Frenchic-sarjasta asiakkaidemme lähettämissä viesteissä, sähköpostilla tai puhelimitse.

Onko Frenchic Paint ranskalainen maali?

Ei ole. Frenchic on perustettu Englannissa 2014 ja se syntyi intohimosta kehittää markkinoille paras mahdollinen, myrkytön ja turvallinen maalisarja kaikenlaiseen kodin maalaukseen upella mattapinnalla. Frenchic Paint-maalit myös valmistetaan Englannissa.

Nyt Frenchic Paint®'stä on tullut ympäristöystävällisen kierrätyssisustamisen maailmanlaajuinen inspiraation lähde. Olemme ylpeitä siitä, että olemme nopeimmin kasvava chalk paint/kalkkimaali brändi  ja suosion kasvu näyttää jatkuvan. Kierrätyssisustaminen ja  itse tekeminen on tullut suositusta normaaliksi. Aina ei tarvitse ostaa uutta, vaan vanhaa kannattaa kunnostaa.

Frenchic Paint®'stä on tullut jo ilmiö, se on ottanut kodinsisustuksen maailman haltuunsa myrskyn lailla! Meitä rakastavat niin sisustussuunnittelijat kuin taitavat kodinsisustajatkin. Lue lisää tietoa meistä täältä. Frenchic Paint sarjaa myydään nykyään kansainvälisesti ympäri maailman.

Mikä tekee sarjasta niin suositun?

Asiakkaamme ovat ihastuneet sarjan monipuolisuuteen, turvallisuuteen ja laatuun. Frenchic-sarjassa on myös sellaisia tuotteita, joita et muista sarjoista löydä, kuten esimerkiksi Finishing Coat, FrenSheen, ja tietysti uniikit, palkitut maalimme.

Frenchic-maalien ominaisuuksissa paljon kiitosta saa 'Self Levelling' - 'Itselevittyvyys', jonka ansiosta pinnasta tulee kaunis helposti.

Muita kiiteltyjä ominaisuuksia sarjassamme ovat mm: 'Self Priming': ei tartuntamaaleja. 'Self Sealing': ei vahaa tai lakkaa.  

Frenchic-sarja on palkittu näistä innovaatioista arvostetulla 'Queen's Award' -palkinnolla.

Asiakkaamme kommentoivat usein maalimme riittoisuutta - pienestäkin maalipurkista riittää yllättävän pitkälle! Riitoisuus ja uudenlaiset ominaisuudet säästävät työskentelyaikaa, lyhentävät kuivumisaikoja, vähentävät kerroksia ja tarvittavia erilaisia tuotteita. Asiakkaamme siis säästävät myös rahaa ja aikaa käyttäessään Frenchic-sarjaa.

Turvallisuus on myös arvostettua. Frenchic sarjan kaikki maalit, vahat ja pinnoitteet ovat testattuja ja niille on myönnetty Europpalainen 'Toy Safe'-sertifiointi, joka tarkoittaa, että maaleilla on turvallista maalata jopa lasten leluja.

Näitä ominaisuuksia arvostavat myös työkseen maalaavat ammattilaiset ja suunnitelijat, jotka haluavat tarjota asiakkailleen ympäristötietoisia valintoja, turvallisia ja myrkyttömiä vaihtoehtoja.

Myrkyttömyys ja tuoksuttomuus ovat myös kiiteltyjä Frenchic-maalien ominaisuuksia. Kaikki Frenchic maalit, vahat ja pinnoitteet ovat liuotinaineettomia, ja siten vähätuoksuisia ja jopa tuoksuttomia. Moni kemikaaleille herkistynyt asiakkaamme on kertonut voivansa käyttää vain Frenchic-maaleja. Jos olet hajusteherkkä tai muuten epäilet, että sopivatko maalimme juuri sinulle, käy lukemassa nämä maalausohjeet.

Kerromme avoimesti maalien kaikki ainesosat jokaisen maalipurkin kyljessä, emmekä lisää maaleihin muovia, VOC-aineita tai muita 'salaisia ainesosia'.

Onko Frenchic musta sävy oikeasti aivan musta?

Kyllä - todellakin! Supersuosittu Blackjack tai Loof ovat asiakkaidemme sisustusmaalauksen luottosävyjä, juuri sen upean mattamustan värin vuoksi.

Miksi Frenchic-teksteissä käytetään niin paljon punaista sydän-merkkiä?

Ah, olet huomannut! Sehän näyttää tietysti hyvältä meidän mielestämme, mutta on myös osa Frenchic sarjan logoa - tunnistat sarjan punaisesta sydämestä. Punainen, käsin maalattu sydän on virallinen, rekisteröity tuotemerkki vain Frenchic-sarjalle.

Frenchic sydän logo.

Miksei Frenchic-sarjaa saa ostaa marketista tai rautakaupasta?

Frenchic Paint -sarjan kaikki jälleenmyyjät ovat pienyrityksiä. Yhtenä brändin idelogiana onkin tukea pieniä yrityksiä ja pitää kivijalkaliikkeet elinvoimaisena. Ohjaamme mielellämme asiakkaamme paikallisen Frenchic-jälleenmyyjän luokse katsomaan maalattuja huonekaluja, värimalleja ja osallistumaan maalauskursseille.

Taitavat ja koulutetut Frenchic-jälleenmyyjät neuvovat mielellään. Käyttämällä paikallista tai lähintä Frenchic-jälleenmyyjääsi tuet paikallista yrittäjyyttä, kuten mekin. On tietysti ihan ok tilata Frenchic-sarjaa myös verkkokaupasta, jos lähelläsi ei vielä ole omaa Frenchic-jälleenmyyjää.

Voiko maalata suuren puutarhakeinun Al Fresco-sävyllä?

Maalaa vain sellaisia kalusteita pihalle, terassille ja puutarhaan, joita voit säilyttää talven ajan sisätiloissa.

Voinko maalata ulko-oveni ihanilla Frenchic-väreillä, eihän sitä voi säilyttää talvea sisällä?

Ulko-ovi on pystysuora pinta, jonka päällä harvoin on lunta, jäätä ja vettä kasoiksi asti. Jos ulko-ovesi on pienen lipan tai katoksen alla, voit hyvin maalata Al Fresco sarjan maalilla ulko-oven. Oven maalauksesta hyödylliset ohjeet löytyvät täältä.

Onko ihan pakko tehdä pohjatöitä ennen maalausta?

Ethän usko sellaisia puheita, että mitään pohjatöitä tai valmisteluja maalattavalle pinnalle ei tarvitsisi tehdä! Frenchic-sarjan maaleissa on erinomainen tartunta - Tästä syystä onkin tärkeää poistaa kaikki 'ylimääräinen' maalin ja pohjan välistä, että maali pääsee varmasti tarttumaan pohjaan - eikä likakerrokseen. Maalaa siis aina vain puhdasta pintaa - näin lopputuloksestakin tulee kaunis ja kestävä.

Minulla on Fairyä ja Mäntysuopaa kotona, voinko pestä niillä kalusteeni ennen maalausta?

Käytätpä mitä pesuainetta tahansa, muista huuhdella ja pyyhkiä pesuaine puhtaalla vedellä pois huonekalun pinnasta ennen maalausta. Moni pesuaine sisältää öljyjä, jotka voivat vaikeuttaa maalin pysyvyyttä. Vesiohenteiset Frenchic-maalit hylkivät öljyä ja rasvaa. Frenchic-sarjan Sugar Soap on tehokas ja riittoisa tiiviste, kalustepesuaine, joka myös pestään pois ennen maalausta.

Olen maalannut vain kalustemaaleilla huonekaluja aikaisemmin. Kestääkö Frenchic-maali kalusteissa tai seinässä vai irtoaako väri vaatteisiin?

Voit aivan huoletta maalata käyttökalusteitasi tai seinän Frenchic-sarjan maaleilla. Frenchic Paint on myös kalustemaali, sellaiseksi valmistettu ja siinä tarkoituksessa testattu. Esimerkiksi Lazy Range-sarjan maaleissa on valmiina nestemäinen vaha, joten voit unohtaa vanhanaikaiset vahaukset ja vaativat lakkaukset! Pinnasta tulee kestävä ihan pelkällä maalauksella. Frenchic-maalit kuivuvat nopeasti, mutta vaha maalissa kovettuu kolmen viikon ajan ja vasta sen jälkeen saavuttaa lopullisen kovuutensa. Myös Al Fresco -sarjan suojaominaisuudet kovettuvat kolmen viikon aikana. Pinnasta tulee kestävä ja pyyhittävä.

Seinämaalimme ovat huippuluokkaa! Niille on myönnetty EN71:3-sertifionti sekä ISO11998 -luokan 1 märkähankausluokitus. Lopputuloksena on upea, tasainen ja ultramattapinta.

Myös muut Frenchic-sarjan maalien ominaisuudet, kuten koostumus, mattapinta ja peittävyys sekä maalattavuus ovat erilaisia kuin tavallisten kalustemaalien. Kokeile itse, huomaat kyllä eron heti!

Uskallanko aloittaa, en ole ennen maalannut kovin paljoa?

Jos et ole aikaisemmin maalannut paljon tai vielä kokeillut Frenchic-sarjan maaleja, niin suosittelemme, että kokeilet rohkeasti palkittua Lazy Range-sarjaamme. Sen ominaisuudet auttavat sinua saamaan kauniin pinnan helposti. Lue myös Maalausohjeet sivuiltamme ja ohjeet purkin kyljestä ennen aloittamista. Tee koemaalaus ennen suurempaa projektia, niin huomaat hyvin millainen lopputulos on. Käy kysymässä neuvoa paikalliselta Frenchic-jälleenmyyjältäsi tai aktiivisessa FB-ryhmässämme: 'Frenchic Paint Finland' tai 'Frenchic Sweden'

Olen huomannut että Frenchic -maaleilla maalataan lähes kaikkea! Uskaltaisinko maalata keraamiset laatat? Tai keittiönkaapit?

Al Fresco sarjan maalit ovat virallisesti valmistajan hyväksymät keraamisten laattojen maalaukseen. Laattojen maalauksesta on hyvät ohjeet täällä. Todellakin innokkaat Frenchic fanit maalaavat kaikenlaista maalillamme (omalla vastuullaan toki) - haluatko nähdä? Asiakkaamme julkaisevat kuviaan FB-ryhmissä, joista suurin on englantilainen 'The Frenchic Fan Forum'.

Frenchic-keittiöitä pääset näkemään myös FB-ryhmissä - löydät ryhmistä varmasti samankaltaisen keittiön maalattuna kuin sinullakin on!

Mitä Limited Edition sävyt ovat?

Ne ovat Frenchic-sarjan kausisävyjä. Limited Edition sävyjä valmistetaan rajoitetun ajan ja vain rajattu määrä. Uusia Limited Edition -sävyjä julkistetaan vuosittain. Suosituimmat sävyt pääsevät vakituiseen tuotantoon. Kuulet uusista Frenchic -tuotejulkaisuista aina ensimmäisenä sarjan omissa Facebook -ryhmissä.

Miten kauan Frenchic on ollut Suomessa?

Frenchic on ollut jo kolme vuotta Suomessa. Sarjan maahantuojana toimii Frenchic Paint Finland, suomalainen perheyritys ja tilaamasi tuotteet toimitetaan Sinulle turvallisesti Suomesta, Raisiosta.

Mistä voin ostaa Frenchic maaleja?

Löydät kaikki Frenchic-jälleenmyyjämme tästä kartasta.

Frenchic -jälleenmyyjät näyttävät tulevan toimeen hyvin keskenään?

Frenchic jälleenmyyjät tekevät yhteistyötä keskenään ja tuntevat toisensa. Frenchic Paint-sarjan jälleenmyyjät, ympäri maailman, kokooontuvat tutustumaan, kouluttautumaan ja juhlimaan Englantiin säännöllisesti. Tässä pieni video viimeisimmästä Frenchic-tapaamisesta. Ja kyllä, mekin olimme siellä! ❤️

Mistä löydän lisää esimerkkikuvia sävyistä, maalatuista kalusteista ja seinistä?

Löydät Frenchic'n sosiaalisesta mediasta: Facebookista, Instagramista, TikTokista, YouTubesta ja Pinterestistä. Parhaiten esimerkkikuvia löytyy FB-ryhmistämme, joissa näet asiakkaidemme omia, aitoja Frenchic-projektikuvia ja videoita heidän omista maalausprojekteistaan. Frenchic-sarjassa on yli 60 valmista sävyä, joita voit sekoittaa myös itse ja tehdä omat, uniikit sävysi.  Kaikki Frenchic sävyt ovat kätevästi täällä. Pääset myös kysymään ryhmissä itse maalareilta sekä Frenchic-jälleenmyyjiltä ja voit jakaa omat kuvasi muiden iloksi! Odotamme sinua mukaan ❤️ !