Krakelointi - tee halkeilevaa maalipintaa

Krakelointi - tee uudesta vanha

Halkeileva maalipinta on kaunis ja elegantti yksityiskohta kalusteessa - voit toteuttaa sen vain yhdellä sävyllä, joilloin lopputulos muistuttaa halkeilevaa öljymaalipintaa tai kahdella erisävyllä, joilloin lopputulos on voimakas. Krakelointi on trendikästä sisustusmaalauksessa, varsinkin maalaisromattisessa sisustuksessa, mutta sopii hyvin myös moderniin, scandinaaviseen sisustukseen tehokeinona ja kauniina yksityiskohtana.

Krakeloitu pinta muistuttaa vanhaa lohkeilevaa öljymaalipintaa. Tämä tekniikka on parhaimmillaan tasaisissa ja laakeissa pinnoissa, kuten vaatekaappien ovet, pöytien kannet - mutta myös yksityiskohdissa, kuten pöytien jalat tai kalusteiden koristeleikkaukset, kehykset ja peilit.

Krakelointi tekee kalusteesta tai pinnasta antiikkisen ja ikääntyneen näköisen, mutta myös sopii säväyttämään modernia sisustusta tyylikkäänä yksityiskohtana. Voit myös yhdistää sileän ja tasaisen maalipinnan sekä krakeloinniin samaan kalusteeseen.

Jos käytät krakelointiainetta ja vain yhtä sävyä maalia, saat erittäin kauniin ja tyylikkään lopputuloksen, toimii varsinkin valkoisilla ja luonnonvalkoisilla sävyillä. Tämä tekniikka sopii hyvin myös moderniin sisustukseen ja modernin muotokielen omaaviin kalusteisiin.

Näin sen teet:

maalaa valmisteltu kaluste haluamallasi sävyllä tai Frensheen-metallipigmenttisävyllä. Kun maali on kuivunut, lisää kerros Easy Crackle-krakelointiainetta ja anna sen kuivua.

Easy Crackle-krakelointiaine kuivuu kauemmin kuin maali, joten odota rauhassa ja maalaa päälimmäinen värikerros vasta aivan kuivaan pintaan.

Ensimmäinen, alimmainen maalisävy näkyy toisen, päälimmäisen maalikerroksen halkeamista, joten voit valita joko aivan uuden sävyn toiseen kerrokseen tai käyttää samaa sävyä, vaikkapa vain valkoista, jolloin tulos on hienostunut ja tyylikäs. Korosta lopuksi halkeamia värillisillä vahoilla, jos haluat lisätä vanhaa ja patinoitunutta ilmettä.

krakelointi onnistuu helposti yhdelläkin sävyllä Easy Crackle aineella.

Valitse tähänkin tekniikkaan turvallinen tuote: myrkytön ja sertifioitu Frenchic sarjan  Easy Crackle - krakelointiaine. Tarvitset vain tämän yhden tuotteen krakelointiteknikkaan.

Näin helppoa se on:

  1. Maalaa kaluste mustaksi ja anna kuivua.
  2. Lisää Easy Crackle-aine ja anna taas kuivua.
  3. Maalaa kaluste nyt sinisellä maalilla. Huomaat jo maalatessa miten krakelointiaine alkaa nopeasti toimia ja se halkeiluttaa sinisen maalin ja musta näkyy halkeamista.

Testaile ensin!

Voit tehdä lisäksi samalla kerralla muutaman koemaalauksen vaikkapa puupalikalle, jotta huomaat miten viimeisen (esimerkissä sinisen) maalikerroksen paksuus vaikuttaa halkeamien suuruuteen. Paksu maalikerros tarkoittaa suuria halkeamia. Ohut maalikerros pieniä halkeamia.

Vinkki: krakelointiaineen levitykseen Blending Brush on täydellinen!

Kokeile ja testaa myös miten siveltimen vetojen suunta vaikuttaa halkeamien suuntaan. Vältä ylimaalaamasta juuri ilmestyneitä halkeamia umpeen edestakaisilla siveltimen vedoilla.

Krakelointiaine tulee siis kahden maalikerroksen väliin. Voit korostaa halkeamia lopuksi vahoilla tai 'Dry Brush'-tekniikalla.

Vinkki! Voit yhdistää krakelointi.tekniikan decoupage-arkkien kanssa.

 

Hae tuotteita, blogikirjoituksia ym.